.Pablo. Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam ostatnio mam jakiegoś pecha na mechaników partaczy. Opiszę tak na szybko. Wymieniłem sprężyny w serwisie boscha w Czeladzi obsługują grupę vag. Wymienili sprężyny ustawili geometrię odebrałem auto zapłaciłem bajka. Dwa dni później lewa strona auta siadła bardzo mocno. Po oględzinach wzrokowych stwierdziłem ze tylne lewe koło jest cofnięte o jakieś 2cm co za tym idzie nie dokręcili zawieszenia przez co koło się cofneło. Pojechałem z reklamacją. Najpierw chcieli wcisnąć kit że sprężyna felerna ale jak pokazałem cofnięte koło zmienili zdanie. Zrobili korektę odebrałem auto a tu co kierownica jest krzywo <zły> jadę tam i mówię że znowu zrobili fuszerkę. Gość powiedział mi że mogą ustawić kierownicę ale odpłatnie bo robili tylko tył przodu nie ruszali. Jak to wygląda z punktu widzenia prawa. Robili geometrię to jak kiera jest krzywo powinni ja poprawić bezpłatnie????????? Przed wymianą sprężyn z tyłu była prosto. Będę dzwonił jeszcze do rzecznika praw obywatelskich i podjadę na inny warsztat spytać się jak to wygląda ale może ktoś z was wie co i jak? bo chce utemperować gościa za taką fuszerkę.
kkam Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 w a4 trzeba ustawiać geometrie tył i przód. Jeżeli ruszysz tył to przód tez trzeba sprawdzić. Jędz do nich i walcz o swoje.
.Pablo. Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Geometrie sprawdzili przód i tył tył ustawiali widocznie nie spojrzeli na kierownice przez to krzywa jest a nie chciało im się tego znowu robić.
kkam Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 a czy podczas ustawiania zbieżności zablokowali Ci kierownice? Jak ja byłem robić zbieżność to ustawili prosto kierownice, zablokowali ją jakimś sprzętem a potem ustawiali zbieżność.
marda16 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ja zakładam że nie zablokowali kierownicy stąd jest krzywo,mi zawsze blokowali kierownicę w każdym aucie przy robieniu zbieżności....
.Pablo. Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Koledzy wyskoczył inny problem znowu po dniu jazdy przesunęło mi się tylne kolo w tył i auto siadło z lewej strony a z prawej się podniosło. Znowu jadę na reklamacje. Ciekawi mnie jedna rzecz co mogli źle poskładać że drugi raz w tak krótkim czasie przestawia się samo zawieszenie z tyłu ?
marda16 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 jak to czytam to zaczynam się bać bo po świętach jadę na wymianę sprężyn na niższe:shock3:
.Pablo. Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 jak to czytam to zaczynam się bać bo po świętach jadę na wymianę sprężyn na niższe:shock3: Bój się bój bo partaczy więcej niż mechaników.
Rekomendowane odpowiedzi