Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Letnie logi AEB-eka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio robilem dla kumpla logi wiec i sobie dzis zrobilem.. Ogolnie samochod zachowuje sie normalnie, palic by mogl mniej, ale tragedii wielkiej nie ma.. 17L w 130 km po samym miescie, odcinki po 3 km i gaszenie. A jak juz zagrzalem oliwe to troche polatalem szybciej :decayed: . Nadal borykam sie z dymieniem :doh: . Odpalam to puszcza niebiesko-bialy dymek.. pozniej tylko przy ruszaniu.. jak postoje na swiatlach czy gdzies w lekkim korku i jak ruszam to dymka puszcza ze widze w wstecznym lusterku, na postoju nie kopci, tylko jak przygazuje. Kolor niebiesko-bialy.. Dzis jak robilem logi to gaz w podloge i widzialem w lusterku jak caly czas dymil, nie mocno, ale widocznie. Najlepsze jest to, ze oleju mi nie ubywa :kwasny: . Latam na 5w40 i od wymiany a dokladnie od 1kkm nadal mam max oleju na bagnecie, nie grzeje mi sie, nic mi nie ubywa, olej w tem 110 st. czy szaleje czy nie, zawsze do tej temp. mi sie nagrzewa. Turbina byla na regeneracji i dalej dymi, byly jakies tam luzy wiec poszla na gwarancje i powiedzieli ze napewno nie dymi od turbiny bo sucha.. hmm.. zmienili uszczelniacze i znowu montowanie dmuchawy i znowu dymi.. f*ck :thumbdown: i tak latam i mam zamiar sie za to zabrac, umowilem sie ze znajomym ze ma mi zdjac pokrywe i zobaczymy moze uszczelniacze na zaworach.. bo juz mi rece opadaja.. jezdzi b.dobrze a dymi :facepalm:

A tutaj log:

http://vaglog.rtnet.pl/damian.dom_79962.html

Opublikowano

No to do gory... ^^

W sobote wykrecilem swiece i sa czarnawe, nalot raczej lekki i nie gruby, elektroda czysta i raczej siwo brunatna. Bardziej zaciekawila mnie porcelana ktora ma kolor rudawy, wychodzacy z gwintu. Wykrecilem tez wtryski, ale nie odpalalem samochodu bo nie bylo nikogo aby sprawdzic jak tryskaja, a za kierownicy i tak nic nie zobacze.. Myslalem ze moze zalewa czy jaki inny ciort. Z wygladu wtryski nie zapchane, ogolnie czysto i pachnaco beznynka :decayed: jeden zielony grzybek byl przybrudzony na czarno, ale na gorze. Jakies inne logi zrobic ? Turbo dmucha raczej normalnie bo w peaku 0.6 i pozniej spada do 0.5 Bar-a. Jakies propozycje ? Sciagalem dolot do IC i sucho.. :eusathink:

---------- Post dopisany 30-04-2012 at 11:55 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2012 at 12:19 ----------

Problem rozwiazany - do wymiany byly uszczelniacze na zaworach, stare uszczelniacze byly doslownie jak plastik twarde i dziurki mialy dwa razy wieksze. Od 100 km odpalam i ruszam bez dymu :banan: