Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak podłączyć halogeny żeby świeciły na postojówkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego a nie lepiej by było kupić zwykły przekaźnik oświetleniowy 4 piny i wyciągnąć kabel od postoju podpiąć do przekaźnika nóżka chyba85, 30 do plusa 87 do włącznika halo i 86 do masy auta? Mogłem pomylić numery nóżek bo dokładnie nie pamiętam a Robilem tak kumplowi jakiś czas temu. na moje to takie podłączenie nie obciąża instalacji. Jeżeli coś źle napisałem to proszę mnie poprawić

---------- Post dopisany at 12:15 ---------- Poprzedni post napisany at 12:13 ----------

i wtedy jak włączysz postój to do przekaźnika pójdzie sygnał i wtedy włącznikiem będziesz mógł włączyć halo.

Opublikowano

Cała instalacja halogenów i tak jest na przekaźniku , po prostu w B5 przed liftem zasilanie halogenów jest inaczej podpięte i halogeny działają dopiero po włączeniu świateł mijania a nie na postojówkach . Plus na włącznik halogenów wychodzi z manetki świateł , wystarczy o wypiąć z kostki i wpiąć w miejsce gdzie wychodzi prąd po włączeniu postojówek , u mnie nie było wolnego miejsca i dlatego zmostkowałem go z szarym kablem , chyba tylko tam wychodzi prąd po postojówkach i nie ginie po zmianie świateł na mijania . Cała instalacja jest jak zrobiona jak należy ,

Opublikowano

spoko:) rozumiem. Dałem tylko inny przykład jak podłączyć halo. Ja mam polifta i u mnie tak jak piszesz halo świeci na postojówkach też.

Opublikowano

luzik , ciekawe czy ktoś już robił coś takiego i jaki jest układ kabli w kostce polifta

Opublikowano
Koledzy wie ktoś może co trzeba zrobić żeby halogeny świeciły na postojówkach ? Może kabel zasilający włącznik halogenów trzeba przełożyć w manetce ? Dodam że to A4 B5 z 97 roku

kolego po pierwsze w prawie jest tak ze jak chcesz jezdzic na halogenach jako swiatla dzienne to musza sie one zapalac samoczynnie i tylko one bez swiatel postojowych a jak wlaczysz normalne swiatla to halegen musi sam sie wylaczyc..czyli musisz kupic modol swiatel automatycznych najlepiej z opuznionym wlaczeniem czyli jak zapalisz auto do dopiero po chwili one sie zapala..i do tego podpiac tylko swiatla halogenowe ale musisz znalesc dojscie bezposrednie w halogen bo umnie nie chcialo dzialac jak wyciagnelem sygnal z wlacznika swiatel bo zapalalo sie z postojowymi..a jak znajdziesz kable bezposrednie po schemetach do bedzie git:) ja tak mam i przeglad przeszedlem policji kontrole mialem i jest okey wszsytko pozdro!

Opublikowano

kolego ile kosztuje taki moduł świateł bo bym chciał założyć u siebie pod halo tak jak piszesz a dzienne wywalić.

Opublikowano
kolego po pierwsze w prawie jest tak ze jak chcesz jezdzic na halogenach jako swiatla dzienne to musza sie one zapalac samoczynnie i tylko one bez swiatel postojowych a jak wlaczysz normalne swiatla to halegen musi sam sie wylaczyc

Co ty piszesz? :facepalm:

W jakim prawie tak jest?

Opublikowano

nowe octawie tak mają Ale w halo są dwie żarówki. Kld w audi podajże taki numer może nie przejść. Chociaż kto wie. Nie znam się. Ale głupi pomysł by nie był:)

Opublikowano
kolego po pierwsze w prawie jest tak ze jak chcesz jezdzic na halogenach jako swiatla dzienne to musza sie one zapalac samoczynnie i tylko one bez swiatel postojowych a jak wlaczysz normalne swiatla to halegen musi sam sie wylaczyc

Co ty piszesz? :facepalm:

W jakim prawie tak jest?

tak jest przy swiatlach do jazdy dziennej. halogeny gdy jest dobra widocznosc nie moga byc wlaczone wiec tez chyba raczej nie przejdzie to ze beda jako dzienne