Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przeróbka radia Gamma CC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na przerobienie radia Gamma CC by odtwarzało z płyty, MP3 lub z pena.

Albo co można do niego dokupić ?

Wszelkiego rodzaju transmitery odpadają oraz sprzęty za których cenę mogę kupić porządnie nie ori radio.

Chodzi o jakąś tanią przeróbkę nawet jeśli jest konieczna ingerencja w elektronikę.

Opublikowano

Napisałem "...oraz sprzęty za których cenę mogę kupić porządne nie ori radio."

Owszem to nie jest drogo, ale jaki jest sens wydać 300 PLN-ów na taką przeróbkę jak za tą kasę mogę mieć porządne nie ori radio na płyty, MP3, USB ?

Opublikowano
Witam Panowie

Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na przerobienie radia Gamma CC by odtwarzało z płyty, MP3 lub z pena.

Albo co można do niego dokupić ?

Wszelkiego rodzaju transmitery odpadają oraz sprzęty za których cenę mogę kupić porządnie nie ori radio.

Chodzi o jakąś tanią przeróbkę nawet jeśli jest konieczna ingerencja w elektronikę.

Witam,

taka przeróbka to nie jest ( być może tak sobie to wyobrażasz) wstawienie gniazda USB, czy też np. zewnętrznego napędu CD np. od kompa (widziałem już takie patenty pomysłowych Dobromirów) i wlutowanie kilku kabelków.

Trochę więcej ingerencji w układ + procesor i kawałek kodu do niego by zrobić odpowiednie konwersje sygnałów i obsługę zewnętrznych źródeł sygnału.

Pzdr.

Opublikowano

Nie pamiętam czy Gamma ma line in ale jeśli tak to dokup zmieniarkę :wink: