Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade System Audi Infotainment w B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam A4 z 2008 roku, bez nawigacji, wersja wg kodu HW H02, SW 0210.

Duży kolorowy wyświetlacz.

Sporo tu wątków o aktualizacji/upgradzie sprzętu, ale nie rozwiązuje to moich wątpliwości.

Czy da się bez całkowitej wymiany, a jeśli tak to jaki to finansowo rząd wielkości, upgrade do Navi/Bluetooth.

Czy przy braku dedykowanych klawiszy do ich obsługi nie jest to problem?

Dodam, że jest tam klawisz Phone, wyświetla jednak informację "No telephone installed!"

Dzięki z góry.

Maciek

Opublikowano

Pewnie masz radio Concert :wink: oczywiście ze jest możliwośc podłaczenia bluetooth do autka a klawisz Phone wystepuje we wszystkich wersjach .

Ty masz poprostu nieaktywny (brak sterownika bluetooth ) , jesli chcesz dołozyć to masz tu namiary http://moto.allegro.pl/zestaw-glosnomow-bluetooth-audi-a4-a5-q5-i2280456986.html

Opublikowano

No tak, faktycznie mam Concert.

Sam bluetooth dosyć drogi, wystawić tysiąc na to...

A nie wiesz przypadkiem, ile kosztowałby upgrade całości - navi i bluetooth? Może bardziej się opłacać.

Dzięki.

Opublikowano

Uzywkę blutka kupisz w granicach 450-600 PLN do tego mikrofon 80-120 PLN , kabelkologia około 200 PLN oraz kodowanie wszystiego :wink:

NAVI 2G - kosztuje w zaleznosci 3200-3800 PLN

NAVI 3G - kosztuje w zalezności 6000-7000 PLN

http://moto.allegro.pl/audi-mmi-3g-a4-a5-a6-q5-q7-montaz-kodowanie-rybnik-i2243663595.html

Opublikowano

Tak niestety kosztuje i będzie kosztować :kwasny:

Na dodatek trzeba mieć klamoty z pewnego żródła :wink:

Opublikowano

Tylko pamiętaj żeby było legal bo w B8 jest ochrona komponentu.

Opublikowano

Posiadam MMI 2G z NAVI i chciałbym korzystać z bluetooth w samochodzie, czy wiąże się to z zakupem dodatkowych "gratów", czy wystarczy, że podłączę VCDS i zmienię jakieś wartości? Dodam, że posiadam w podłokietniku zestaw gotowy do podłączenia telefonu...

---------- Post dopisany at 22:41 ---------- Poprzedni post napisany at 22:13 ----------

Pytanie nieaktualne, byłem w samochodzie, wyszukałem urządzenie bluetooth i ... znalazło :naughty: