djmantis Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 witam mam pewnien problem ktory nie ustaje - przy przyspieszaniu z niskich obrotow i wcisnieciu pedału gazu do konca da sie odczuc trzesienie silnikiem zauwazylem ze rowniez na 4 biegu przy wysokich obrotach rzedu 4tys rowniez odczuwane jest trzesienie .... co byscie sugerowali badz radzili sprawdzic ??? z gory dziekuje za pomoc!!! ))
MarianekZg Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Myślę, że podpięcie pod kompa by nie zaszkodziło a i mogło by coś pokazać
djmantis Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 jasna sprawa - czekam na kabel właśnie ... ale mysalem ze moze ktorys z was sie spotkal z takim objawem... jak macie jakies pomysly to piszcie ... jak tylko podepne pod kompa dam znac... a tak swoja droga jaki program polecacie ??? kupilem ten kabel - > http://allegro.pl/vag-k-can-licznik-klucze-eeprom-crashdata-immo-off-i2242843904.html pozdrowienia
wrclaguna Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przyczyn może być wiele jaki motor i przelot autka ma ? moze dwumas siada .
djmantis Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 2.0 tdi 170KM . przebieg 136tys. 2009r - nawet mnie nie strasz dwumasem :
Wihajster Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 witam przy przyspieszaniu z niskich obrotow i wcisnieciu pedału gazu do konca da sie odczuc trzesienie silnika pomine fakt,że to totalna głupota to tez obstawiam dwumasa która własnie podczas takiego traktowania cierpi najbardziej
djmantis Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Nie nie. Nigdy tak nie robie - to bylo w tylko w celu sprawdzenia objawów. Hmmm niedlugo powinienem miec kabel więc sprawdze co vag pokaze.
peyo32 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 auto jest po programie? właśnie tunerów teraz że masakra heheh i raczej tym kabelkiem za wiele nie zdziałasz kolego pozdro.
djmantis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Auto jest bez wirusa. Pokazało mi taki błąd 4901 - engine mount solenoid valves (n144/n145) - open circuid P1588 00 [044] no or incorrect basic settings / adaptation Ale nie wiem czy to nie jest wina podpiecia sie tym kiepskim kablem ktorym I tak z niczym sie nie polaczylem :-/// Kolega co podpial sie vcdsem powiedział ze wczesniej widział tam błąd cos na typ - zawor zawieszenia silnika. Czy to moze to jest przyczyna trzęsienia? Co sądzicie? Podobno dwumas wykluczył.
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Lewy zawór elektromagnetyczny hydraulicznego zawieszenia silnika oraz prawy do sprawdzenia .
djmantis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Możliwa przyczyna trzęsienia czy to Inna sprawa? ---------- Post dopisany at 17:30 ---------- Poprzedni post napisany at 17:30 ---------- Możliwa przyczyna trzęsienia czy to Inna sprawa?
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Sprawdzić musisz poduszki silnika pewnie wylał sie gel z nich .
djmantis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Duży jest koszt naprawy tego? Tak plus minus oczywiscie ...
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Duży jest koszt naprawy tego? Tak plus minus oczywiscie ... Mogę ci powiedzieć dokładnie 1300 PLN poduszki i wymienia się je parami oraz koszt wymiany około 500 PLN . Do tego Adaptacja/Nastawy tych "zaworów elektromagnetycznych" i kasowanie błedow .
djmantis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 no przyznam sie ze niepocieszyłeś mnie zbytnio )) wyjdzie zaraz koszt jak za dwumasę )) a co do tej adaptacji to ogarnie to ktos poza serwisem czy musze w aso ? no i co sadzisz o uzywkach jesli chodzi o poduchy... na allegro troche ich jest...
yahoovip Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Według mnie nie ma sensu bawić się w używki jeśli chodzi o poduszki. Nigdy nie masz pewności w jakim stanie jest używka i ile Ci wytrzyma. Nowe, to zawsze nowe.
kubson Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 używka jak używka nigdy nie wiesz ile wytrzyma.
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Pierwsze bym sprawdził wtyki i okablowanie do poduszek Poduszek jest kilka rodzaji i musisz poszukać wg numeru nadwozia autka .
Rekomendowane odpowiedzi