BartekTQ Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam mam pytanie czy wąż ciśnieniowy wychodzący z chłodnicy doładowania powietrza powinien (podczas pracy silnika) mieć możliwość ściśnięcia? Znajomy powiedział mi że jak silnik pracuje to tego węża nie da się ścisnąć u mnie normalnie go mogą zgiąć czy to jest normalne? drugi pytanie to czy z takim dziurawym wężem można jeżdzić? Tak akurat ma kolega któremu ten wąż pękł i nie może kupic nowego z braku kasy a na szrotach brak
juby_p Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 1. nie da się ścisnąć jak jest doładowanie a jak chodzi na biegu jałowym to ściśniesz normalnie 2. nie można, jak pękniecie nie jest duże i na dość prostym odcinku to trzeba dopasować rurę stalową w środek przeciąć wąż włożyć rurę w środek i zacisnąć opaskami - ja już pół roku tak jeżdżę i wszystko gra.
BartekTQ Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 dzięki za info sprawdze jutro ---------- Post dopisany 25-04-2012 at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2012 at 23:06 ---------- Dzisjaj sprawdziłem okazało się ze jak przycisne powyzej 2500 obr to rura da się zgiąć czy to już koniec turbiny? ---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 22:39 ---------- Dzisjaj sprawdziłem okazało się ze jak przycisne powyzej 2500 obr to rura da się zgiąć czy to już koniec turbiny?
janjazda Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 na postoju to sobie możesz i do odcięcia gazować, a ciśnienie doładowania i tak jest małe, zrób kompletne logi i będzie wiadomo co z turbiną
Piotrek98igo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 cisnienie uzyskasz pod obciazeniem jedynie...na postoju to moze 0,8bara psiknie
MAGIC87 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 cisnienie uzyskasz pod obciazeniem jedynie...na postoju to moze 0,8bara psiknie nawet chyba nie tyle, sprawdze u siebie na ,,kurniku''
Rekomendowane odpowiedzi