BIZON11 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam.Chciałem uzupełnić płyn do chłodnic czy ten może być i czy można go stosować bez przeszkód?http://moto.allegro.pl/total-glacelf-classic-1l-koncentrat-krakow-i2266941038.html Nic nie znalazłem,że nie można używać do chłodnic aluminiowych.Co o tym sądzicie?
janek070188 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ja wlalem teraz prestone wiem ze poiwnnem miec czerwony ale niby prestone to jeden z lepszych plynów ale lezał w garazu a przy rozrzadzie musialem wlac:wink:
Kwinto69 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ja podjechałem do Skody i kupiłem 1 L koncentratu G12 ++ jak dobrze pamiętam chyba 23 zł
BIZON11 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Po przemyśleniu na spokojnie wydaje mi się,że nie ma co rozpisywać się na ten temat.Ja uzupełniłem płyn tym TOTALEM w ilości ok.200 ml. tak więc chyb nic się nie skopie.Poza tym pisze,że jest mieszalny z innymi.A tak na marginesie jak bym wymieniał to i tak na ori zakupiony na serwisie.Dzięki. Za zainteresowanie i odpowiedzi.
Nelson Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie ma się co bawić w jakieś no name, G12 albo Prestone.
janek070188 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 cale szczescie mam prestone chodz kolor zielony pisze ze do wszytskich typów no i marka i cena plyny mowi za siebie
ryszard1961 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 nie kombinuj i zalewaj G12++ w salonie skody lub seata kupisz taniej niż aso audi
lukaszek13ns Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 panowie teraz wszystkie płyny są ze sobą mieszalne wiec, co wlejecie to będzie i nic się nie stanie. Ja osobiście używam G12+ od nowości był taki lany, i takim zalewam, lub wymieniam gdy jest taka potrzeba
BIZON11 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 nie kombinuj i zalewaj G12++ w salonie skody lub seata kupisz taniej niż aso audi Dzięki za info bo o tym nie wiedziałem.To lepiej dać za to samo w serwisie Skody mniej niż przepłacać.Audi to trochę się ceni,a bazuje na podobnych a nawet tych samych komponentach co reszta niemieckiej floty. ---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- nie kombinuj i zalewaj G12++ w salonie skody lub seata kupisz taniej niż aso audi Dzięki za info bo o tym nie wiedziałem.To lepiej dać za to samo w serwisie Skody mniej niż przepłacać.Audi to trochę się ceni,a bazuje na podobnych a nawet tych samych komponentach co reszta niemieckiej floty.
tomaszstn Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie tylko płyn możesz tam kupować. Ja w ASO Skody kupuję wszystkie części bo mam nawet rabat większy a i zawsze coś można ponegocjować. Grupa jest ta sama i części też po nr Ci zamawiają więc nie ma problemu
Rekomendowane odpowiedzi