Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oszczędzanie funduszy

Ile byś odkłądał zł miesięcznie ? 51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile byś odkłądał zł miesięcznie ?

• 100
      9
    • 150
      2
    • 200
      11
    • 250
      5
    • 300
      8
    • 400
      5
    • więcej
      11

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tean AEGON to jedna wielka ściema. Ja zrezygnowałam po 1,5 roku i to musiałam pisac 2 razy reklamacje bo nie chciali mi oddac środków a okazało się że mam 5 dni na odesłanie umowy i nie podpisanie od rozmowy tel podczas której przedstawiono mi ofertę a żebym tego nie mogła zrobic umowe przysłali po 21 daniach ale na szczezście moje reklamacje zostały w koncu uwzględnione i dostałam swoje środki spowrotem.

A co do Aegon mozna poczytać jak ludzie sie z nimi procesuja i jakie problemy pozniej sa. JEst też gdzieś w sieci dostępna symulacja oszczedzania z uwzglednieniem indeksacji składki itp na całe 20 lub 30 lat. I po koncowym podliczeniu wychodzi że zysk wynosi 1%!!!!!!!!!!!!!! no to strasznie duza inwestycja

Obliczenie te jest na ajkims forum zakładając np składkę 100zł pozniej co roku jest indeksacja o 5% wieć w ciągu 20 lat składka sie bardzo zmienia i po podliczeniu jak sie usiadzie z kalkulatorem to wychodzi naprawdę 1% (sama siedziałam i obliczałam) wiec radze w szczególnosci na AEGON uważac i nie podpisywać z nimi umów.

Opublikowano

a napisze tez cos zeby wiedziec jak temat sie rozwija.... hornet jak masz jeszcze to info co podsylales innym to tez bym poprosil.... ja mam juz jakies doswiadczenie z funduszami w nordei.... i ogolnie troche zaluje ze sie na to zdecydowalem.... bo pare rzeczy wyszlo w praniu.... bo chociazby taki maly szczegol o ktorym jakos i doradca finansowy jaki mi to polecil, i pracownicy banku nie przypucowali sie ze od skladki miesiecznej przykladowo 200 zapitola ci 10zl.... i wszystko bylo fajnie na pocatku bum wszystko do gory a od dwoch lat wszystko w dol.... fajna mieli niedawno oferte inwestowania w zloto w nordei.... niewiem czemu juz pani do mnie nie wydzwania???

Opublikowano

6,4% ale od tego sie odlicza podatek czy już na czysto ?

Troche nie lubie takich ograniczeń, typu 3-miechy, a najgorzej ograniczenia kwotowego, np. 5tys zł czy 10tys zł.

Dlatego lubie OKO, wpłacasz większą kwotę i masz spokój, nie musisz o tym myśleć, czy sie kończy kolejna lokata, albo że te 10 lokat musisz odnowić itp.

Widze że ToyotaBank ma coś podobnego teraz :

Toyota Bank

Toyota Bank - Lokata Kapitalna

Plan depozytowy + 19

Ostatnio jak byłem w Banki ING BSK, bo tam mam konto, to pytam czemu mają tylko 3.25% na koncie oszczędnościowym a w innych, np. toyocie jest 4.9% ?

To mi powiedziała że nie są tej kwestii konkurencyjni.

:facepalm:

Opublikowano

Nie to nie jest na czysto-od tego trzeba odjac podatek belki.Za kazde wsadzone na lokate 10tys zl wychodzi ze po 4 miesiacach dostajesz ok.168zl czystego zysku-wiem bo sam mam.Zaden inny bank nie jest w stanie dac Ci wieciej-ostatnio mieli promocje ,a moze nawet nadal maja ze przy wsadzonych min 50tys zl na 5 miesiecy daja 6.6% w skali roku.

Opublikowano

Koledzy, w Getin mają "Wspaniałą dwunastkę", podpisałem umowę właśnie na tę ofertę, na umowie 12%, czas 3 miesiące i żadnego haczyka, no może taki, że na to konto co mam lokatę co miesiąc muszę przelewać 750zł. Jeżeli chodzi o Getin Bank to nie ma się czego obawiać...

Opublikowano
Finanse po godzinach: Lokata Wspaniała Dwunastka czyli Getin rozdaje 12% oj tak rożowo to nie jest:( Ja dostałem w noble 6,5% brutto na 4-miesiące przy kwocie 100k. Żebym więcej mógł uzyskać to musiałbym biegać do kilku banków i tą kwotę rozbijac na 5-10 lokat. Ostatnio gosc siedzący w bankowości uzmysłowił mi jak działa fundusz gwarancyjny dla banków:thumbdown: wystarczy aby padł jeden bank z top 20 i po funduszu...
Opublikowano

0 zl

Powod? Takie systemy to nie dla mnie. Dla mnie inwestycja to nieruchomosci.