Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki z B6 do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie. czy będą pasować głośniki z audi b6 do b5. A jak nie to czy da się je jakoś dopasować??

Opublikowano

podejżewam ze nie będą pasować. jesli sie nie myle to w b6 były 16cm

Opublikowano
  • Autor

a w b5 jakie?? duża różnica jest??

Opublikowano

Z przodu w b5 są 13cm a właściwie to jakby dokładnie pomierzyć to nawet tyle nie mają :wink:

Opublikowano

Trzeba by porówanć kostki, wpasowanie 16ki z przodu nie jest jakieś ciezkie, głosnik najlepiej aby nie był grubszy niz 60mm to bez wiekszych problemów wejdzie, a seryjny B6 wątpie zeby był jakiś gruby montazowo:wink:

Opublikowano
Kowi87 coś chyba nie tak 600 mm to ponad pół metra:polew:
Opublikowano

no juz poprawiam:decayed:

Opublikowano
  • Autor

kostki to nie problem bo lubie sie takimi rzeczami bawić. najważniejsze jest aby tylko pasowały i nigdzie nie ocierały po zmontowaniu

Opublikowano

zmierz ich głębokosć jak nie przekraczaja 60mm to podejdą jak podetniesz troche wewnętrznego plastiku tapicerki, od zewnątrz nic nie widać

Opublikowano
  • Autor

jeszcze ich nie mam tylko takie plany i zbieranie wiadomosci ale juz niedługo bede cos działac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

pytanie do tych ktorzy juz przerabiali ten temat albo chca przerobic, moze sie powtorze ale potrzebuje konkretnej odpowiedzi otoz :

posiadam A4 B5 avant i seryjne glosniki z przodu z gwizdkami seryjnymi, moje pytanie brzmi:

co zmienic by gralo lepiej ? moja idea to zostawic gwizdki i kupic HERTZa woofery i jak tu czytam na forum sa one srednicy 13cm,

czy to zagra lepiej ? nie chce wymieniac gwizdkow i nie chce bawic sie w zmiane na 16cm. Biore opcje wytlumiania matami bo wiem ze to

daje efekt i to dobry efekt.

etap drugi to prosze mi napisac jakie glosniki jakiej srednicy montowane byly w tylnich drzwiach ?

te mam podpiete pod wzmac ten standardowy znajdujacy sie w czesci bagazowej i nie wiem czy jest sens je wogole zmieniac.

wdzieczny bede za odpowiedzi od kolegow co to ten temat juz przerabiali

pozdr

---------- Post dopisany at 20:31 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

Witam,

pytanie do tych ktorzy juz przerabiali ten temat albo chca przerobic, moze sie powtorze ale potrzebuje konkretnej odpowiedzi otoz :

posiadam A4 B5 avant i seryjne glosniki z przodu z gwizdkami seryjnymi, moje pytanie brzmi:

co zmienic by gralo lepiej ? moja idea to zostawic gwizdki i kupic HERTZa woofery i jak tu czytam na forum sa one srednicy 13cm,

czy to zagra lepiej ? nie chce wymieniac gwizdkow i nie chce bawic sie w zmiane na 16cm. Biore opcje wytlumiania matami bo wiem ze to

daje efekt i to dobry efekt.

etap drugi to prosze mi napisac jakie glosniki jakiej srednicy montowane byly w tylnich drzwiach ?

te mam podpiete pod wzmac ten standardowy znajdujacy sie w czesci bagazowej i nie wiem czy jest sens je wogole zmieniac.

wdzieczny bede za odpowiedzi od kolegow co to ten temat juz przerabiali

pozdr

Opublikowano

W tylnych drzwiach masz 16", z przodem jak nie chcesz rezać pod 16" to nie bardzo coś wymyślisz. Możesz wsadzić jakieś lepsze 13", wygłuszyć drzwi i podpiąć to pod wzmacniacz + sub do bagażnika-opcja więcej kasy. Możesz też zostawić przód tak jak jest i dołożyć suba do bagażnika ale wsadź inne radio, w sumie nie napisałeś co tam masz. Ori radia grają kiepsko więc taka podmiana znacznie poprawi jakość dźwięku. Zawsze rozbija się wszystko o ilość kasy którą chcesz zainwestować i co chcesz uzyskać. Ogólnie B5 jest kiepska do nagłaśniania co wiąże się z większymi nakładami aby coś lepszego uzyskać.

Opublikowano

podziekowal za odp,

tyl mam juz poprawiony na lekko lepszy niz fabryka (czytaj popierdolki 8cm-smiech na sali) zamontowalem 16cm graja byle zapelnic pole,

mam fabrycznego suba z jakims tam wzmakiem ktory to wlasnie napedza teraz te 16''

na dzis dzien bardziej chce sie skupic na przodzie i podmianie tych firmowych glosnikow na odseparowane 13'', zapodalem juz inny watek moze znajde odpowiedzi na moje pytania

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

podziekowal za odp,

tyl mam juz poprawiony na lekko lepszy niz fabryka (czytaj popierdolki 8cm-smiech na sali) zamontowalem 16cm graja byle zapelnic pole,

mam fabrycznego suba z jakims tam wzmakiem ktory to wlasnie napedza teraz te 16''

na dzis dzien bardziej chce sie skupic na przodzie i podmianie tych firmowych glosnikow na odseparowane 13'', zapodalem juz inny watek moze znajde odpowiedzi na moje pytania