Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Elektryczne szyby, nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Od jakiegoś czasu w moim Audi obserwuję dziwne zachowanie się elektrycznych szyb, a więc raz działają a raz nie .Jak je opuszczę to nie mogę podnieść jakby nie dochodził prąd. Ale po jakimś czasie mogę je spowrotem podnieść :confused4:. Awięc moje pytanie czy to jest wina przekaźnika?

I gdzie go znajdę ?

Opublikowano

a jak domykaja sie z kluczyka bez problemow?

Opublikowano

ja mialem podobnie ale z centralnym tzn jak zamknolem auto i po chwili chcialem otworzyc to nie moglem i musialem kluczykiem otwierac,zas po dluzszej przerwie bylo normalnie!koles elektryk sprawdzil i u mnie powodem byly tzw zimne luty,obys ty tez mial taka pierdolke :>

Opublikowano

sprawdź przekaźnik bo ma on moduł w sobie od sterowania szyb,(może sie wypiął albo coś nie łączy) jest wpięty nad pedałami ale nie z przodu tylko tak jak by do góry nogami zaraz nad sprzęgłem, dość długi czarny.

Opublikowano

przy okazji tematu chcę zapytać dlaczego sterowanie tylnymi szybami nie działa w drzwiach kierowcy .Pasażer z tyłu może normalnie otw. szyby

:wallbash:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie szyby działają tylko jak trzymam przycisk. wcześniej jak dotknąłem przycisku to otwierały się całkowicie, lub zamykały całkowicie. teraz przy opuszczaniu i podnoszeniu muszę cały czas trzymać, bo jak puszczę to się zatrzymują. co padło? gdzie szukać?

Pozdrawiam i dzięki

Opublikowano

u mnie szyby działają tylko jak trzymam przycisk. wcześniej jak dotknąłem przycisku to otwierały się całkowicie, lub zamykały całkowicie. teraz przy opuszczaniu i podnoszeniu muszę cały czas trzymać, bo jak puszczę to się zatrzymują. co padło? gdzie szukać?

Pozdrawiam i dzięki

Wystarczy szybko puscic przycisk i napewno 'pojadą " same :wink4:

Opublikowano

A nie odłączałeś w międzyczasie aku?

Wystarczy, że przytrzymasz przycisk w pozycji podnoszenia przez kilka sekund, i wszystko powinno wrócic do normy :th:

Pozdrawiam!

Opublikowano

wiem co zrobić, żeby szyby same się zamykały/otwierały całkowicie przy jednym naciśnięciu. znalazłem gdzieś tu na forum.

trzeba na włączonym silniku otworzyć i przytrzymać przez 15 sekund przycisk do otwierania szyb, każda szyba osobno. potem to samo przy zamykaniu, też 15 sekund. I wszystko wraca do normy. podobno po zaniku napięcia trzeba każdorazowo skalibrować jakieś czujniki w mechanizmie otwierania i zamykania szyb. u mnie już wszystko działa jak wcześniej, szyby otwierają się i zamykają całkowicie przy jednym naciśnięciu.

pozdrawiam[br]Dopisany: 30 Maj 2008, 12:32 _________________________________________________sorry staniek nie zauważyłem twojego wpisu, ale masz rację to działa.

Opublikowano

To przytrzymanie nie zawsze działa... Ja wymieniłem część silniczka i szyba opuszczała się tylko do połowy... Wzakrzewski jak się nie uda tak jak koledzy radzą to polecam wymianę modułu komfortu - u mnie od razu pomogło :th: