joeblack Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam, pisze w imieniu brata silnik 2.0 od początku kupna auta zapalała sie ta kontrolka,wtedy auto było jeszcze na gazie. Po diagnozie wyszło zła dawka paliwa i bład z cewka nr3 , cewka została wymieniona ale kontrolka dalej sie zapala. W miedzy czasie urwał sie pasek rozrządu!!! jest juz po całej operacji powrotu do życia lecz dalej sie swieci. Komputer juz nie pokazuje błędów,lecz silnik tak jakby nie równo chodził , cos go szarpie i rzuca . Moje przypuszczenia były ze to może sonda 1 lub 2 albo kat lecz brak błędów auto ma przejechane 240tys Mechaniek mówi ze on też nie wie , i jak cos trzeba bedzie wymienić silnik!!!! Teraz ta kontrolka jak sie pokaze to mruga....po skasowaniu 2 dni jest ok i znów to samo!! Panowie co robić
grzes1150 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tylko dobry mechanik. Problem może być błachy a nie wymienić silnik Spytaj tego mechanika czy jak go głowa boli to też sobie wymienia? ---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ---------- .... zgaduje że chodzi tu o silnik ALT w b6 ---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:32 ----------
joeblack Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2012 obecnie jestem w DE i nie moge sprawdzić jaki to silnik , wiem ze 2.0 130km 2001 skrzynia 5 , dzieki bogu moj 1.9 tdi chodzi super:banan:
Rafal-L Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 sprawdz cala odme.... poczawszy od trojnika w ktorym membrana idzie sie peirdzielic...
fahur Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Jeżeli pracuje nierówno i miga check, to będą to cewki. Zróbcie diagnostykę - tam wyjdzie który cylinder. Spróbujcie zapisać się też na akcję serwisową na wymianę cewek.
domjenick Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Jeżeli pracuje nierówno i miga check, to będą to cewki. Zróbcie diagnostykę - tam wyjdzie który cylinder. Spróbujcie zapisać się też na akcję serwisową na wymianę cewek. dokładnie-miałem identyczny problem-po wymianie świec problem ustąpił
domialex Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 dokladnie, na 99% to kolejne cewki. B6 powinna podlegac akcji o ile cewki kiedys juz nie byly wymienione.
joeblack Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2012 wielkie dzieki za odpowiedz, będę próbować z tymi cewkami oraz odmą- tak jak pisałem wyżej jedna została wymieniona, bo taki był bląd , teraz go nie ma lecz kto wie , może jakaś inna....
domjenick Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 u mnie przyczyną były świece:wink:
domjenick Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 no to masz kolejną rzecz wyeliminowaną...
joeblack Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2012 a czy jest to możliwe aby padnięta cewka nie pokazała błędu ??? podobno na ciepłym jest w miarę ok , a jak zimny to tragedia
pinio60 Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 U mnie było odwrotnie, jak cewka była padnięta to na zimnym chodził OK, a po rozgrzaniu motor chodził na 3 garach.
joeblack Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 kupie 2 cewki i bede przemieniać,,,zobaczymy
fahur Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 kupie 2 cewki i bede przemieniać,,,zobaczymy Najpierw się dowiedz, czy Cię akcja serwisowa nie dotyczy, bo szkoda 300PLN ;-)
joeblack Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 a jak to sprawdzic.. brat auto ściągnął z Holandii w tamtym roku, muszę podać vin?
pinio60 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Zadzwoń do najbliższego serwisu AUDI. Podajesz VIN i odpowiedzą Ci czy auto objęte jest akcją serwisową czy nie.
Sakul Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Wymień wszystkie cewki najlepiej, sprawdź przepływke i ciśnienie paliwa, potem zajrzyj do sond lambda.
joeblack Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 Wymień wszystkie cewki najlepiej, sprawdź przepływke i ciśnienie paliwa, potem zajrzyj do sond lambda. i tak właśnie zrobię dziękuje ---------- Post dopisany at 15:11 ---------- Poprzedni post napisany at 15:11 ---------- Wymień wszystkie cewki najlepiej, sprawdź przepływke i ciśnienie paliwa, potem zajrzyj do sond lambda. i tak właśnie zrobię dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi