Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy, a zapchany katalizator w Audi A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy brak mocy w przedziale 2000-3000 obr może być konsekwencja zapchanego katalizatora? mam przebieg 200000km

Opublikowano

a brzęczy Ci coś w wydechu?

Bo w moim przypadku rozpadł się wkład i cały układ wydechowy brzęczał na wolnych obrotach

Opublikowano
  • Autor

nic nie brzęczy, nie wydaje dziwnych odgłosów

Opublikowano

Zapnij vaga to sie dowiesz czy to nie cos innego:wink:

Opublikowano

jak brzęczy to 100% kat sie posypał i może przytyka:whistling:

Opublikowano

przecież kolega napisał ze nic nie brzęczy:grin:

Opublikowano

aaa :facepalm: no tak :grin:

Opublikowano

Spadek mocy może być przyczyną zapchanego katalizatora, wywal kata i zrób przelot, chociaż w moim przypadku jest z tym problem, bo śruby po stronie puszki się mega zapiekły i trzeba będzie chyba układ wydechowy w połowie rozdzielić :facepalm:

Opublikowano
Spadek mocy może być przyczyną zapchanego katalizatora, wywal kata i zrób przelot, chociaż w moim przypadku jest z tym problem, bo śruby po stronie puszki się mega zapiekły i trzeba będzie chyba układ wydechowy w połowie rozdzielić :facepalm:

nie Ty jeden miałeś problem z rozkręceniem połączenia za katem nad saniami :wink: ja musiałem na środku auta rozdzielić wydech i jakoś dostać się do śrub

katalizator to wymysł zielonych więc ja bym się go pozbył jeśli jest możliwość jego szwankowania, tyle że u mnie ewidentnie kat padł

Opublikowano
  • Autor

jeśli wytnę kata co lepiej wstawić tłumik przelotowy czy strumienice? nie doczepia się na przeglądzie za braka kata?

Opublikowano

możesz kupić tłumik przelotowy w kształcie kata, tak ja ja to zrobiłem :naughty: na allegro takie znadziesz za rozsądną cene! nie przyczepią sie!

Opublikowano

nie wycinaj kata tylko wybij pretem bebechy i po sprawie

pod warunkiem ze masz jedna sondę a nie dwie

na przeglądzie nikt nie nie przyp...ierdoli :decayed:

Opublikowano

p.s. najlepiej taki tłumik ze zwężeniem wewnętrzym!!!zapobiegnie to "efektowi poloneza", co uwierz jest bardzo wkurviające :facepalm: .

Opublikowano

ja mam wybitego kata i nic takiego nie ma miejsca

Opublikowano

ja wyciąłem katy i stawiłem rurki przelotowe i była tragedia!!!:doh: dosłownie między 2000-3000 obr. polonez był jak ja yebie:grin: później kupiłem przelot w kszatłcie kata ze zwężeniem wewnętrzym i jest spokój :naughty:

Opublikowano

bardzo mozliwe, praca V6 jest zupełnie inna w porównaniu z R4

Opublikowano

hehe wyobraź sobie... masz za***iście chodzący silnik, fajnie zrobiony wydech, ruszasz na swiatłach, dajesz gazu, a tu..... kurvaaaa polonez :huh:...ale siara :facepalm:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

u mnie przynajmniej słychac przejmujacy świst turbiny :decayed: :decayed:

Opublikowano

no tyle dobrze... u mnie to mógłbys dać jedynie głosniej radio, albo otworzyć szyby i zacząc głosno kichac lub krzyczeć żeby zagłuszyć ten dźwięk :lol1: albo najlepiej nie przekraczć 2000 obr. :polew:

Opublikowano

O co chodzi z tym polonezem? nie czaję :grin: A panowie, jak już jesteśmy przy katalizatorze, jeśli auto od samego dołu nie ma mocy to tez wina kata? Tzn.słabo przyspiesza, dopiero od 1700-1800 obrotów idzie dobrze...