Arkadiush Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Jak jadę powoli jest ok a jak jadę szybciej z prawej opony jest głośny dźwięk natomiast jak skręcę delikatnie z prawo to nie ma;/ na początku myślałem że to wina opony to wymieniłem i nadal to samo jest ;/ pomóżcie drodzy forumowicze(chodzi o audi b5 1997)
electrofinger Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Pukanie powiadasz. To pasuje przeglądnąć zawias z przodu. Powoli i po kolei wszystkie wahacze. To tak na początek.
Arkadiush Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Opublikowano 5 Maja 2012 ale to tylko w prawej przedniej oponie wiec nie wiem co to może być ;/
dawid@1993 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Cześć,pozwolę sobie podpiąć pod temat,u mnie jest tak że jak jadę jakieś od 0 do 70 km/h to słychać pukanie a powyżej 120 km/h już nie.Wszystkie luźne wachacze czy to drążki wymienione,kompletnie nie wiem co to może być,dzieje mi się tak od czasu kiedy miałem małe spotkanie z sarną która uderzyła wlaśnie w tam ten bok,jeszcze dodam że to tylko z prawej strony,mówię tu o przodzie,koła sprawdzone,prościutkie.
melman_zyrafa Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Pukanie czy szum? Może łożysko? U mnie uszkodzone łożysko brzmiało jak wyząbkowana opona a auto po kilkunastu kilometrach zaczynało się dziwnie prowadzić (podejrzewam, że po rozgrzaniu). Najlepsze było to, że szarpiąc koło nie było luzu.
Alcodigital_pl Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Tutaj jest to trochę jak wróżenie z kart,może wahacz,łożysko lub jeszcze coś innego. Nie wiem czy jest to charakterystyczny dźwięk pukania czy szum. Podjedź na diagnostykę i niech Ci dokładnie sprawdzą.
Arkadiush Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Opublikowano 14 Lipca 2012 jednak to było łożysko jak pokazał mi mechanik to jak grzechotka a teraz wsio działa i można śmigać 220 km/h na autostradzie
Arkadiush Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 ale od razu lepiej się jeździ samochodem bez żadnego pukania buczenia itp mimo że z takim łożyskiem jeździłem od października
Rekomendowane odpowiedzi