darecy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jak ja kupowałem to patrzyłem tylko na to aby było "auto". Może jest jakaś różnica w chormie itp. Przepinasz tylko wtyczkę z jednego do drugiego, nie ruszasz żadnego pina iPad Tapatalk HD
fly07 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Panowie, zamontowałem te wszystkie graty w aucie i wywala mi błąd: 01800 - Light Switch (E1) 014 - Defective Freeze Frame: Fault Status: 01101110 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 1 Reset counter: 220 Mileage: 186306 km Time Indication: 0 Date: 2013.04.25 Time: 20:02:00 Było już ciemno, ale na AUTO światła się palą. Włącznik świateł kupiony na alle, lecz nie wydaje mi się, żeby był uwalony. Gdzie może być problem....???
darecy Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Czy wywala Ci błąd na starym włączeniu? Wygląda na to jak byś miał uszkodzony włącznik świateł... iPad Tapatalk HD
fly07 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Czy wywala Ci błąd na starym włączeniu? Wygląda na to jak byś miał uszkodzony włącznik świateł...iPad Tapatalk HD Na starym było OK.
darecy Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zobacz czy wszystkie piny są ok, może jeden wypadł? Włącznik też ma mini mini modul (nie tylko przełącza ale daje tez sygnał i zmienia luminacje) może elektronika przełącznika siadła. Błąd: defective oznacza uszkodzony. sprawdź kodowanie również tu: http://dl.dropboxusercontent.com/u/926407/37140Guide1.pdf
fly07 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zobacz czy wszystkie piny są ok, może jeden wypadł? Włącznik też ma mini mini modul (nie tylko przełącza ale daje tez sygnał i zmienia luminacje) może elektronika przełącznika siadła.Błąd: defective oznacza uszkodzony. sprawdź kodowanie również tu: http://dl.dropboxusercontent.com/u/926407/37140Guide1.pdf Jest OK, ale jak do tego doszło - nie mam pojęcia. Kilka razy wyjmowałem włącznik, kodowałem i za którymś razem wypiąłęm go pod napięciem (prze nieuwagę rzecz jasna ) - sprawdziłem błędy i CZYSTO. Później maglowałem go jeszcze na różne sposoby i dalej jest OK. Dla pewności psiknąłem w złącze Kontaktem. Teraz: światła działają, ale jak sprawdzić na "żywca" czujnik deszczu, żeby nie czekać na ulewę Czy wystarczy włącznik na Auto i polać wodą czy jakoś inaczej się to włącza?
darecy Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 tak pryśnij wodą w miejscu czujnika, a wycieraczki Cię ochlapią
fly07 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 tak pryśnij wodą w miejscu czujnika, a wycieraczki Cię ochlapią Nic z tego...leję wodę na szybę i nic:facepalm:, światła działają.
darecy Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 tak pryśnij wodą w miejscu czujnika, a wycieraczki Cię ochlapią Nic z tego...leję wodę na szybę i nic:facepalm:, światła działają. Daj przełącznik wycieraczek raz do góry iPad Tapatalk HD
MRDaniel Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 Czy Pin do 16 pinowej kostki w MCE to 000 979 009 E??
wrclaguna Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Czy Pin do 16 pinowej kostki w MCE to 000 979 009 E?? Tak do brazowej
3d0 Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Pytanie: czy bez czujnika światła/deszczu da się uruchomić takie mini leaving home. Chciałbym tylko, żeby zapalały się Ledy (ewentualnie światłą przeciw mgłowe) kiedy otwieram samochód z pilota. Po włączeniu zapłonu halogeny by musiały się wygasać, więc weźmy na początek tę prostszą opcję - same LEDy
darecy Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Pytanie: czy bez czujnika światła/deszczu da się uruchomić takie mini leaving home. Chciałbym tylko, żeby zapalały się Ledy (ewentualnie światłą przeciw mgłowe) kiedy otwieram samochód z pilota. Po włączeniu zapłonu halogeny by musiały się wygasać, więc weźmy na początek tę prostszą opcję - same LEDy nie czujnik jest potrzebny do zapalania CLH tylko po zmroku.
Kodzak33 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 jak to jest z tym czujnikiem deszczu? żadnych błędów nie mam jak pada mrzawka to prawie że nie działa a w deszcz też różnie z nim bywa, czy da się go jakoś skalibrować?
simon80bl Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 jak to jest z tym czujnikiem deszczu?żadnych błędów nie mam jak pada mrzawka to prawie że nie działa a w deszcz też różnie z nim bywa, czy da się go jakoś skalibrować? Sprawdź 3 post w tym wątku, tam WRC opisał gdzie należy szukać.
Kodzak33 Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 ok sprawdziłem i niedługo sie do kolegi z tym wybiorę, to co najlepiej 60% wybrać czy będzie za czułe? da się to w zielonym menu ustawić?
Kodzak33 Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 w VCDS najlepiej zaprogramować w piątek będę na kodowaniu tylko że trochę nie rozumiem tego przekazu WRC czyli mam wejść w MCE 09 a potem jaki byte czy channel bo ten podrzędny sterownik nic mi nie mówi, mógłbyś mi podpowiedzieć? a co masz u siebie zaznaczone i czy jest różnica?
wrclaguna Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Opublikowano 25 Listopada 2013 ok sprawdziłem i niedługo sie do kolegi z tym wybiorę, to co najlepiej 60% wybrać czy będzie za czułe?da się to w zielonym menu ustawić? Takich rzeczy nie zrobisz w zielonym menu , jesli chodzi o ustawienie czułosci czujnika to musisz sam zdecydowac na jaki % ustawić
Rekomendowane odpowiedzi