Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duże kombi do lawety.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zmienić w niedalekiej przyszłości auto na większe. Myślę o A6 C6 Avant 2.7 lub 3.0 TDI w manualnej skrzyni biegów. Chciałbym aby auto było uniwersalne - takie pod które podłącze lawetę, ale również takie którym pojadę sobie z narzeczoną na weekend za miasto. Pytanie do was - czy ktoś targał takim autem ciężary na przyczepce, lub lawetę. Handluje trochę autami, lecz traktuje tą profesję jako dodatkowe zajęcie i hobby (zawsze miałem hopla na punkcie aut:decayed:) dlatego nie chcę kupować specjalnie po to busa. Pytania teraz do was - czy takie auto nada się pod lawetę, czy pod obciążeniem nie może się sypać. Myślę też o Allroadzie lub Tuaregu, na dobrą Q7 mnie nie stać. Może macie jakieś inne typy. Proszę o konstruktywną dyskusję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A6 C6 3.0TDi to najlepsze wyjscie

wysoki moment no i co wazne ma Q

Opublikowano
  • Autor

Ja mówiąc szczerze myślałem o silniku 2.7 TDI 190 KM w Polifcie i ośce. Co daje Quattro gdy ciągne ciężary. Do tej pory nie użytkowałem Quattro więc nie mam pojęcia.

Opublikowano

co daje Q ????

Kolego, prosze Cie.....

Opublikowano

koledzy osobówka nigdy nie będzie robiła takiej roboty jak bus, z ciężarem będzie nią majtać, może jakiegoś busa kup T5 albo T4 w multivanie istnieje też szereg wypożyczalni tylko pamiętaj żeby na haku były przynajmniej 2 tony bo wiesz co jest później

Opublikowano
  • Autor

Ja wiem że zimą lepiej się jeżdzi, lest lepsza przyczepność i trakcja. Ale w tym kontretnym przypadku boję się że jak auto dociąże będę miał problemy z tylnim mostem. Nigdy nie miałem auta z napędem na 4 koła.

Opublikowano

nie bedziesz miec żadnego problemu

wiele lat temu ciągąłem lawetę VW passatem syncro G60 a tam sytuacja jest gorsza bo to nie audi

na tyle jest wiskoza, nalatałem tym w ch.... kilometrów i zawsze wszystko grało jak trzeba

Opublikowano

ja ciagam zima transporterami lawety i jest ok nie narzekam tyle ze aut nie woze ale wagowo podbne rzeczy

Opublikowano

Kolega do ciągania lawety kupił A6C5 Allroad 2.5 TDI głównie ze względu na Q i pneumatyczne zawieszenie pozwalające na równe wypoziomowanie obciążonej lawety. Na razie furka sprawdza mu się doskonale przy czym poporzedni właściciel robił kompletny remont głowic i pompy.

Opublikowano
  • Autor

Więc A6 z pneumatyką też podejdzie.

Opublikowano

A może cos w stylu sharan, alhambra, galaxy?

Opublikowano

Mercedesa ML :P

Opublikowano

polecam sharan, alhambra ciąga sie bez problemowo

Opublikowano
  • Autor

W ML-u jakie silniki polecacie?

Opublikowano
koledzy osobówka nigdy nie będzie robiła takiej roboty jak bus, z ciężarem będzie nią majtać, może jakiegoś busa kup T5 albo T4 w multivanie istnieje też szereg wypożyczalni tylko pamiętaj żeby na haku były przynajmniej 2 tony bo wiesz co jest później

T4 multivan :wink: tylko kupić ładnego jest problem....

Opublikowano

trzeba sie liczcy z przebiegiem ale kto jezdzil to wie ze T4 w 2,5 tdi moze miec nawet 500 i jedzie dalej

Opublikowano
trzeba sie liczcy z przebiegiem ale kto jezdzil to wie ze T4 w 2,5 tdi moze miec nawet 500 i jedzie dalej

mój T4 multivan ma prawie 400 tyś. na blacie ;) i jedzie .... :naughty:

Opublikowano

Weź pod uwagę że przyczepa nie może być cięższa niż samochód który ją ciągnie. Jedyny sensowny wybór to duża terenówka lub bus. W przypadku busa jak nie mieszkasz w górach to spokojnie starczy ci ośka.

Opublikowano
  • Autor

Z busów podoba mi się tylko Multivan T5. Który silnik polecacie - 2.5 TDi 130KM czy 174KM?

Opublikowano

Obydwa to już nie to co T4. 130 jedzie już przyzwoicie jak na busa a 170 sam możesz sobie odpowiedzieć.

Sent from my iPhone using Tapatalk