Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobór akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

okazalo sie ze chyba poprzedniemu wlascicielowi chcialo sie zmieniac akumulator i elektryk stwierdzil ze mam za maly - z tego powodu ciezko pali ...

z tej rozpiski ktora jest podana w tym watku akumulator o symbolu ( J0Z ) czyli 110ah 520A .

tyle ze np na stronie boscha i innych pokazuje od 70 do 77ah ....

doradzcie ktory wybrac...

dziekuje z gory

silnik 2.0tdi CR 170KM 2009r.

Opublikowano

Taki musi być jak ORI był wsadzany czyli pewnie :wink: 110ah 520A .

Jakieś błedy masz w Gatewayu19 ? Masz system Start/Stop ? Jaki poziom naładowania AKU masz na MMI ?

Opublikowano

chyba bledow nie ma - przyjamniej o nich nie wiem - nie mam vcds'a wiec ciezko mi stwierdzic...

mam system start stop - a w mmi nie mam uruchomionej tej funcji - poziom naładownia ;))) wiem ze robie pod gorke ale niestety nei moge nic wiecej powiedziec na ten temat ;))

mozna zalozyc jakis zamiennik czy tylko org???

wiekszosc 110ah ma przewaznie 800-900A takie tez moga byc czy za duzo "A" ???

no i wiekszosc ma plus po prawej stronie - jak to sie ma do montazu w B8????

Opublikowano

Musisz podpiąc kompa i sprawdzić jakie są błedy w GATUWEYU 19 :wink: oraz sprawdzić w blokach pomiarowych stan AKU .

Wazną rzeczą jest AKU bo masz System STAR/STOP .

Opublikowano

wlaczylem w zielonym menu battery level i pokazuje rano 90proc. wiec to raczej nie aku...

jest blad rozrusznika pod kompem.

dzisiaj miaklme problem z odpaleniem auta - zamiast krecic slychac bylo tylko takie "cykniecie" jakby bendiks...

jutro idzie na warsztat. wiec bede wiedzial co i jak ale raczej to poszlo...

chyba ze moze wiecie czy to szczotki sa winne czy moze elektromagnes w rozruszniku???

dzieki za pomoc! :)

---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

wlaczylem w zielonym menu battery level i pokazuje rano 90proc. wiec to raczej nie aku...

jest blad rozrusznika pod kompem.

dzisiaj miaklme problem z odpaleniem auta - zamiast krecic slychac bylo tylko takie "cykniecie" jakby bendiks...

jutro idzie na warsztat. wiec bede wiedzial co i jak ale raczej to poszlo...

chyba ze moze wiecie czy to szczotki sa winne czy moze elektromagnes w rozruszniku???

dzieki za pomoc! :)