Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Proszę o dobranie suba do Blaupunkt GTA480 w A4 sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki oto wzmak: Blaupunkt GTA480

Liczba kanałów 4/3/2

Moc sinusoidalna przy 4 omach 4 x 75 / 2 x 210 W

Moc sinusoidalna przy 2 omach 4 x 105 W

Moc maksymalna przy 4 omach 4 x 160 / 2 x 425 W

Wejścia: RCA / HighLevel / Aux-In

Filtr dolnoprzepustowy 50 - 250 Hz

Filtr górnoprzepustowy 50 - 250 Hz

Wymiary 353 x 53 x 269 mm

Będzie napędzał tylko suba.

Jaki do niego kupić sub?

Chce żeby bas był w miarę niski i miękki

głównie czarna muza,czasem house.

Auto- A4 sedan. [br]Dopisany: 08 Maj 2008, 09:08 _________________________________________________Wybrałem ten sprzęt i jestem zachwycony. Sub przerósł moje oczekiwania. Gra nisko i bardzo miękko.

http://www.sklep.jbl.pl/index.php?d=produkt&id=101

Opublikowano

Z calym szacunkiem do Twojego wyboru i osiagnietego efektu ale mam nadzieje ze nie sugerowales sie opisem poniewaz :

- "elegancki design – czarny lakierowany front z dużym logo JBL i srebrny lakierowany port bass-reflexu" - co ma wspolnego z brzmieniem (w tym przypadku z basem) ? ;

- "wewnętrzne podświetlenie – zapewnia piękny widok na kosz głośnika" - co ma wspolnego brzmieniem II (w tym przypadku z basem) ? ;

- "zoptymalizowana akustyka – duży profil portu skutecznie ogranicza szum powietrza" - co ma wspolnego jedno z drugim ? ;

- "potężny bas – doskonale dostrojona do środowiska samochodowego, GTO1204BP zapewnia precyzyjny i głęboki bas" - srodowisko samochodowe jest zalezne od konkretnego modelu samochodu i "doskonale dostrojenie" skrzyni do wszystkich modeli naraz jest niemozliwe ;

- "subwoofer GTO 300mm nowej generacji – głośnik basowy oferuje większą niż stara seria GT4 moc (300W RMS / 1200W szczytowa)" - skoro zmieniono parametry glosnika to dlaczego nie zmieniono takze obudowy (jest identyczna jak w starszym modelu) ?

Z calym szacunkiem do autora tego opisu ale ten subwoofer absolutnie nie jest ani precyzyjny ani gleboki bo osiagniecie takiego efektu przy sprzecie z tej polki jest malo realne a wrecz niemozliwe.

Opublikowano

Opisu nie widziałem przed zakupem. Poszedłem do sklepu gdzie było ok 10-12 subów. Odsłuchiwałem każdy po kolei i ten po prostu zagrał dla mnie najlepiej.Nie jestem zwolennikiem pleksy i innych światełek, ale doszedłem do wniosku, że i tak będzie zamknięty w bagażniku. Natomiast powiem tak. Zawiodły mnie produkty Alpine ( 2 szt.) , padaka straszna. A chciałem brać w ciemno sub Alpine za prawie 600 zł.Dobrze, że odsłuchałem go bo pierdział jak tuba za 90zł z allegro. Ten który wybrałem po prostu mi pod pasował i w 120% spełnił moje oczekiwania (no może - kilka procent za plekse )

Opublikowano

Widzisz kolego. Mam tego samego suba ze wzmacniaczem jbl i też chodzi przepięknie. Naprawdę jestem z tego zadowolony. Też kupywałem na zasadzie odsłuchu. Widzicie każdy ma swoje oczekiwania. 1 wystarczy tuba za 100 zł drugiemy za 600 a 3 będzie zadowolony jak kupi sprzęt za 5000zł Jak dla mnie JBL ten model ma bardzo ładny czysty i głęboki bas. Polecam