neever Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 Witam! Ostatnio nabyłem ori wyswietlacz temp zew. Jeszcze nie podpinałem czujnik temp, tylko podłączyłem +12V i mase. Wyświetlacz nic nie pokazał. Moje pytanie brzmi: Czy gdy podłącze czujnik będzie wszystko ok czy mam walniety wyswietlacz? (po podłączeniu zasilania nic nie pokazuje) dodam że +12V i mase napewno podłączyłem pod włąsciwe piny. pozdroo neever
grzanek85 Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 podaj masę na pin od czujnika u będzie wszystko jasne pzdr.
neever Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Opublikowano 8 Maja 2008 Jesli podam masę to co powinno się wyświetlić?? pozdro
grzanek85 Opublikowano 9 Maja 2008 Opublikowano 9 Maja 2008 jakaś tam temp nie wiem jaka albo max albo min. jak zapodasz jakiś rezystor to coś z zakresu pomiedzy
neever Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Opublikowano 9 Maja 2008 Dzięki kolego za odopowiedzi:) Rezystory pomogły. Gdy się podłączy samą mase pod pin od czujnika to nic nie pokazuje, natomiast jak się podłączy przez rezystor to wyswietlacz rusza i pokazuje temp:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi