Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak wyciszyć A4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wcześniej miałem b4 avant 1.9 TDI. zauważyłem dużo lepsze wyciszenie w środku niż w obecnej A4. Np. siedząc w srodku, wszystkie okna i drzwi pozamykane, wyłączony samochód i słychać dokładnie rozmowę ludzi przechodzących ok. 2-3 m koło samochodu. Przy jeździe od 100 km/h słychać uciążliwy szum wiatru. przy 140 już za bardzo nie słychać radia :( Czy u Was jest tak samo? Dodam że nie mam wygłuszonej pokrywy silnika, nie mam osłony dolnej silnika. co można zrobić? Może w drzwiach też nic nie mam ...

Opublikowano

przede wszystkim zaloz oslone pod silnikiem juz nie chodzi o wyciszenie ale o czystosc i trwalos osprzetu.Awygluszenie maski tez powinienes miec bo kazdy diesel ma to w standarce. :wink:

Opublikowano
przede wszystkim zaloz oslone pod silnikiem juz nie chodzi o wyciszenie ale o czystosc i trwalos osprzetu.Awygluszenie maski tez powinienes miec bo kazdy diesel ma to w standarce. :wink:

czytaj całe posty. mam napisane w nagłówku - obecnie A4 1.8 a nie diesel :)

Opublikowano

no tak przeoczenie ale spod powinienes oslonic :razz:

Opublikowano

U mnie przy 140km/h zaczyna szumiec prawy slupek ale to czeste zjawisko opadania drzwi w A4. Spodnia osłona na allegro cos do 90 zł kosztuje bo sam musialem kupować jak sie stara polamala po zimie.A pokrywa silnika tez wydaje mi sie ze powinna byc wyciszona.

Opublikowano

a jak zes to robil zes ja polamal po zimie??przeciez ona jest wysoko i ciezko zachaczyc :lol: benzyniaki maja ale przewaznie z turbo lub 2,6

Opublikowano

jak kupowalem auto to byla z troche peknieta a ze u mnie zimy sa syberyjsie i sniegu po pachy to wkoncu sama sie oderwala :mrgreen:

Opublikowano

jak jechalem mitshubishi galantem mojego kumpla mialem identyczna sytuacje co sie pozniej okazalo z tylu mial uszczelki do wymiany w szybach i nie byly one do konca szczelne... niekiedy przy 120km/h bylo slychac taki gwizd jeszcze :lol: jesli chodzi o audi to nie wiem co moze byc przyczyna ale wg mnie to ta pokrywa jak juz koledzy mowili :)

Opublikowano

dokupic oslone pod silnik jak koledzy radza, do tego wygluszenie maski tez by sie przydalo, u mnie na szczescie wszystko jest :)

sprawdz uszczelki w drzwiach, bo niemozliwe zeby przy 140 km/h nie dalo sie juz rady radia sluchac, ostatnio smigalem do wawy droga E7 i tam na expresowce bujnelem sie do prawie 200 km/h i dopiero opor powietrza staje sie duzy i szumi a tak to do 160 przyjemnie sie jedzie :)

Opublikowano

No z tym wyciszeniem pod maską to mnie zdziwiliście....mam 1,6 silnik benzyna i nie ma tego wyciszenia ani śladu że kiedykolwiek tam było....

Czy to jest we wszystkich modelach???

A co do osłony pod silnik to bardzo dużo wycisza pracę zawieszenia przedniego.....a jeśli komuś popęka można w prosty sposób naprawić....ja swoją polutowałem lutownicą. Trzeba tylko znaleźć kawałek czarnego plastiku i uzupełnić ubytki.... :smile:

Opublikowano

co do szumów to u mnie na ten przyklad wziełem rozebrałe drzwi i troche podociskałem ramy okienne(poluzwałem, docisnełem do środka i dokręciłem) i dużo pomogło.

Opublikowano
co do szumów to u mnie na ten przyklad wziełem rozebrałe drzwi i troche podociskałem ramy okienne(poluzwałem, docisnełem do środka i dokręciłem) i dużo pomogło.

mógłbyś rozwinąć temat tzn. bardziej szczegółowo opiosać co jak rozkręcałeś i jak te ramy się odkręca/luzuje. Myślałem może co by włożyć maty/wełnę mineralną w boczki drzwi. Co Wy na to? Mata pokrywy silnika nic chyba nie da bo nie ma bezpośredniego kontaktu z kanbiną a zresztą w standardzie w 1.8 nie ma takiej maty.

Uszczelki w drzwiach wyglądają na OK. Może drzwi troszkę dokręcić żeby lepiej przylegały do uszczelek?

Opublikowano
a jak zes to robil zes ja polamal po zimie??przeciez ona jest wysoko i ciezko zachaczyc :lol: benzyniaki maja ale przewaznie z turbo lub 2,6

ja też niestety połamałem osłone w ta zime i zakup nowej się kroi :cry:

mam zwykłe 1.8 tylko niżej zawieszone, jeden z wjazdów na osiedle usłany był koleinami śniegowo-lodowymi :twisted: poprzedniej zimy nic sie nie stało a teraz połamana.

acha osłony pod maska też nie mam :cry:

Opublikowano

ja próbowałem pogiąć ten ramiak (wczesniej opuscic szybke :wink: ) ale mało to dało wydaje mi sie ze podklejenie czegoś pod uszczelke nic nie da bo i tak bedzie wprowadzało zawirowania powietrza :???:

Opublikowano
ja próbowałem pogiąć ten ramiak (wczesniej opuscic szybke :wink: ) ale mało to dało wydaje mi sie ze podklejenie czegoś pod uszczelke nic nie da bo i tak bedzie wprowadzało zawirowania powietrza :???:

nie podginaj tylko popuść na 4rech śrubach i powinno pójść troche do środka, najlepiej we dwie osoby.

Opublikowano
dokupic oslone pod silnik jak koledzy radza, do tego wygluszenie maski tez by sie przydalo, u mnie na szczescie wszystko jest :)

sprawdz uszczelki w drzwiach, bo niemozliwe zeby przy 140 km/h nie dalo sie juz rady radia sluchac, ostatnio smigalem do wawy droga E7 i tam na expresowce bujnelem sie do prawie 200 km/h i dopiero opor powietrza staje sie duzy i szumi a tak to do 160 przyjemnie sie jedzie :)

nie ma co porownywac benzyne z dieslem bo jest napewno duzo ciszej we wnetrzu.Diesel jest glosniejszy :cry:

Opublikowano

nie ma co porownywac benzyne z dieslem bo jest napewno duzo ciszej we wnetrzu.Diesel jest glosniejszy :cry:

zgadza się - powinien być. U mnie wcześniejszy TDI był cichszy w śrdku niż obecna A4 benzyna :cry:

Opublikowano

zalezy ktory diesel ;) kumpel ma A6 2.5 TDI AEL, na zewnatrz klekot straszny, ale w srodeczku cichutko, pewnie 2.5 TDI V6 wcale taki glosny nie jest, kulturka powinna byc dobra :)

a 1.9 TDI 90 i 110 konny fakt glosny to jest, innych nie slyszalem ;)

Opublikowano

zalezy ktory diesel ;) kumpel ma A6 2.5 TDI AEL, na zewnatrz klekot straszny, ale w srodeczku cichutko, pewnie 2.5 TDI V6 wcale taki glosny nie jest, kulturka powinna byc dobra :)

a 1.9 TDI 90 i 110 konny fakt glosny to jest, innych nie slyszalem ;)

miałem 1.9 TDI 1Z

Opublikowano

U mnie w 1.8T nawet nie ma śladu po macie wygłuszającej maske silnika.

Dowiem się w poniedziałem ile cosik takiego kosztuje i dam wam znać.