Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zagubiona instalacja chalogenow? Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość:-) Otuz ostatnio autko było troszkę na warsztacie i wymieniałem parę rzeczy z przodu auta. Gdy juz odebrałem auto okazał sie że instalacja chalogenów gdzieś zagineła i teraz moje pytanie czy ma ktoś jakiś schemat gdzie to powinno standardowo iść? czy można podłączyć wtyczki od halogenów do jaiegoś czujnika omylkowo? moze ktoś ma jakies zdjęcia gdzie idzie instalacja skąd wychodzi i to wygląda. proszę o pomoc bo halogeny są a prądu brak :-(

Opublikowano

może głupie pytanie:bezpieczniki sprawdzałeś??:whistling:

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

a kable do halogenów wpięte??bo nie doczytałem chyba

---------- Post dopisany at 22:36 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ----------

albo jedź do tego mechanika jak zepsuł niech naprawi.

Opublikowano

bezpieczników od halunów to nima , szukaj pod lewą lampą kostki pewnie nie jest podłączona:wink:

aklakson działa??? chyba że przy halunach nie jest popodłączane

Opublikowano

nie ma wogole wolnych kostek do wp

iecia i do halogenow nic nie dochodzi. klakson jest a czemu pytasz?

Opublikowano

dziwne a przed remontem wszystko było ok??

no to pewnie panowie zapomnieli o wtyczkach w sumie czy był by to pierwszy raz :) w golfie moich rodziców kiedyś po remoncie przestała klima chłodzić ...bo zapomnieli podpiąć sprężarkę :grin:

Opublikowano

no wlasnie o to chodzi o bylem u nicha oni powiedzieli ze niewiedza gdzie to kest i koniec. i teraz musze sam dochodzic do tego jakie kostki wpiac i gdzie. najgorsze jest to ze mira zadnej wolbej kostki i teraz nie wiadomo czy przypadkiem nie powedrowala gdzie indziej.

Opublikowano

nie raczej nie dało się jej podpiąć nigdzie, zawsze mogli uciąć bo któryś nogą zgniótł ale wątpię w to trzeba by zobaczyć a masz osłonę od spodu ??

Opublikowano

jeszcze nie mam zamontowanej. moze ktos moze zrobic zdjecie u siebie pod maska jak idzie ta instalacja i jak wyglada?

Opublikowano

zrobił bym Ci ale mam B5 więc lipton, a na pewno wszystko dobrze przejrzałeś??

Opublikowano
jeszcze nie mam zamontowanej. moze ktos moze zrobic zdjecie u siebie pod maska jak idzie ta instalacja i jak wyglada?

wpadaj dziś na spota do promki to sie ogarnie:wink:

pytałem o klakson bo ta sama instalacja leci do klaksonu co do halunów

Opublikowano

to musze zobaczyc ta instalke od klaksonu moze doprowadzi mnie do jakiejs wtyczki albo ucietych kabli :-) a bardzo chetnie bym dzisiaj wpadl tylko mam juz cos umuwione ale za tydzien zarezerwuje sobie czas zeby wpasc.

---------- Post dopisany 20-05-2012 at 14:18 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2012 at 16:35 ----------

Domin79 Dzieki za podpowiedz udało mi się odnaleść instakacje faktycznie była zaklejona w kablu z klaksonu nie chciało sie zarobić koncówek to lepiej było zakleić izolacją i po problemie wielkie dzieki za pomoc!!

---------- Post dopisany at 14:18 ---------- Poprzedni post napisany at 14:18 ----------

Domin79 Dzieki za podpowiedz udało mi się odnaleść instakacje faktycznie była zaklejona w kablu z klaksonu nie chciało sie zarobić koncówek to lepiej było zakleić izolacją i po problemie wielkie dzieki za pomoc!!