Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Schowek na trójkąt ostrzegawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może któś z Szanownych Panów poradzi coś w tym temacie.Mam rakowy schowek w klapie bagażnika, ale problem polega na tym, iż języczek zamka jest z jednej strony ułamany i przy każdym otwarciu kufra otwiera mi się schowek. W ASO pan (kierownik) nie mógł znaleźć takowego elementu w swoim mądrym komputerze i mądrych schematach serwisowych. Może ktoś ma pomysła z czego taki języczek wykonać, lub z czego zapozyczyć?

Siewka :evil:

Opublikowano

co to znaczy rakowy? :)

Opublikowano
  • Autor

Znaczy się takowy. Ręka mnie się omskła jak ten wyraz pisałem. :evil:

Opublikowano

A ja myślałem, że tylko mi się takie zonki zdarzają... :)

Wyciąłem podobny kształt (kółeczko z języczkiem), z jakiegoś twardego plastiku (chyba to był jakiś gruby duży korek), wywierciłem otworek na środku troszkę mniejszy od osi pokrętła i pilniczkiem z okrągłego zrobiłem kwadrat pod tę oś.

Rozwiązanie troszkę mniej funkcjonalne niż oryginał, oi nie ma blokady obrotu ale ani tego nie widać ani nie używam tego zbyt często a to otwieranie się schowka wpieniało mnie na max'a.

Pozdrawiam,RS

Opublikowano

lookacz to zapodaj nr części i wstawiaj do aso :decayed:

Opublikowano

Też miałem ten problem. "Języczek" kupiłem w ASO. Pan nie miał problemów ze znalezieniem części. Koszt całe 9 PLN :)

Opublikowano

teżmi się to pękło, ale jeszcze nie do końca - zrobiłem tak

skleiłem kropelką i wziąłem sszywkę tapicerską lub podobną w kombinerki nagrzałem na gasie i wtopiłem w ten języczek że połączyło te dwie pęknięte części nadmiar drutu obciąłem i git nic tego już nie ruszy

wiem że to druciarstwo ale tego w ogóle nie widać i nie ma żadnej różnicy a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać i git, a zresztą wczoraj aso i tak już było zamknięte a gwarantuje że już nie pęknie - to chyba od trzaskania klapą

:th:

Opublikowano

skleiłem kropelką i wziąłem sszywkę tapicerską lub podobną w kombinerki nagrzałem na gasie i wtopiłem w ten języczek że połączyło te dwie pęknięte części nadmiar drutu obciąłem i git nic tego już nie ruszy

wiem że to druciarstwo ale tego w ogóle nie widać i nie ma żadnej różnicy a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać i git, a zresztą wczoraj aso i tak już było zamknięte a gwarantuje że już nie pęknie - to chyba od trzaskania klapą

Czy cała ta robota była warta jak pisał Malik 9 PLN ??

Opublikowano

Czy cała ta robota była warta jak pisał Malik 9 PLN ??

nie wiem czy warta, czy nie warta było pęknięte to zrobiłem i gra

żebym wiedział że komuś też pęknie to bym z tym zaczekał

:gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Malik. To zapodaj, gdzie taki światły Pan robi. Czy jest taka możliwość byś kupił ten języczek dla mnie. Oczywiście, że jako znamy się krótko i słabo, to rozumie się najpierw kasa a potem towar.

Siewka

Renkav

Opublikowano

ja kupywałem w aso lubin koszt 12 pln,

co dziwne mieli na magazynie bo często takie częsci sprzedają

Opublikowano

no mi tez sie złamał :) jade dziś do ASO :)

i kupie ze 3 szt na zapas

prubowałem kleic :) ale to nic nie dalo :)

• 1 rok później...
Opublikowano

kupiłem dzisiaj za 16 zł:

Nazwa części: Zasuwa obrotowa

Numer katalogowy: 4B9 867 899 4PK

Opublikowano

Potwierdzam 15,39 brutto nr.katalogowy części się zgadza :good: zmiana to 2 min. roboty i wszystko ok ' :) Pzdr PIXI :cool1:

Opublikowano

kupiłem dzisiaj za 16 zł:

Nazwa części: Zasuwa obrotowa

Numer katalogowy: 4B9 867 899 4PK

Coraz wyższe ceny podajecie.

No i ja mam pęknięty też ten zaczep ale z takim go już przyprowadziłem,zbieram się do tego od ponad roku i jakoś weny brakuje...[br]Dopisany: 20 Sierpień 2009, 08:55_________________________________________________

A ja myślałem, że tylko mi się takie zonki zdarzają... :)

Wyciąłem podobny kształt (kółeczko z języczkiem), z jakiegoś twardego plastiku (chyba to był jakiś gruby duży korek), wywierciłem otworek na środku troszkę mniejszy od osi pokrętła i pilniczkiem z okrągłego zrobiłem kwadrat pod tę oś.

Rozwiązanie troszkę mniej funkcjonalne niż oryginał, oi nie ma blokady obrotu ale ani tego nie widać ani nie używam tego zbyt często a to otwieranie się schowka wpieniało mnie na max'a.

Pozdrawiam,RS

lookacz ile zrobiłeś długości tego języka,

cadbp ile zrobiłeś długości tego języka,przed chwilą zdemontowałem i będę się bawił,spróbuję to zgrzać,do aso nie chce mi się walić 100 km.

Opublikowano

cadbp ile zrobiłeś długości tego języka,przed chwilą zdemontowałem i będę się bawił,spróbuję to zgrzać,do aso nie chce mi się walić 100 km.

W Gdańsku w ASO się rozmawia jak z idiotami (krótko mówiąc mają w d... klienta po gwarancji), dlatego ja kupowałem w normalnym sklepie (sprowadzili na następny dzień z hurtowni spod Poznania)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla zainteresowanych,

Audi Centrum Wrocław, ul.Karkonoska; cena za języczek 14zł