Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy sytuacja krytyczna- auto nie odpala...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy koledzy ! Mam bardzo duzy problem...mianowicie wczoraj pojechal z dziewczyna do Legnicy(mieszkam 50km dalej) i podczas jazdy wylaczyl mi sie silnik....Teraz, samochód w ogóle się nie uruchamia. Kiedy przekręcam kluczyk wszystkie kontrolki się zapalają, wszystko działa (światła, radio), samochód da się zamknąć i otworzyć pilotem.Mam Dieselka 1.9TDI A4 99ROK PO LIFCIE AVANT...Nie wiem co zrobic auto zostawilem w Legnicy dzisaj po nie, jade z lina...Czy ktos ma jakis pomysl jak moge odpalic mojego grata?;/ Za wszystkie rady serdecznie dziekuje ! I uwierzcie jaki wstyd przed dziewczyna...;(

Opublikowano

Witam.

Włączając zapłon zapala się kontrolka świec żarowych?

Jest paliwo?

Jest napięcie na zaworku przy pompie wtryskowej?

Opublikowano

yhh, współczuje ;/

A tankowałeś ostatnio na jakieś nie sprawdzonej stacji??

Opublikowano

rozrusznik kręci ?

Opublikowano
  • Autor

kreci kreci ale nie lapie...paliwa mam 3/4 tankowalem na orlenie tam gdzie zawsze...swieci sie tylko kontrolka akumulatora ale ten jest naladowany;/

---------- Post dopisany at 09:52 ---------- Poprzedni post napisany at 09:43 ----------

co gorsza sytuacja miala miejsce o 12 w nocy a wiecie jak to w piatek...wiec i tak mialem szczescie ze koledzy przyjechali mnie z tamtad sciagnac...

---------- Post dopisany at 09:52 ---------- Poprzedni post napisany at 09:52 ----------

co gorsza sytuacja miala miejsce o 12 w nocy a wiecie jak to w piatek...wiec i tak mialem szczescie ze koledzy przyjechali mnie z tamtad sciagnac...

Opublikowano

ulala przerąbane :D dobrze, że jeszcze do lasu się nie wybrałeś z dziewczyną na małe co nieco bo wtedy by były jaja :P

Hmm, kręci ale nie łapie, a może jakiś czujnik się odłączył czy coś sprawdzałeś łączenia miedzy kablami??

Opublikowano

Napisz jaki masz silnik (pompa rotacyjna czy pompo-wtryski) i czy lampka grzania świec zapala się?

Opublikowano

silnik zgasł normalnie czy z jakimś odgłosem (stuknięciem)? Kręci normalnie czy tak lekko... zdejmij osłonę rozrządu i sprawdź czy pasek jest cały.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzalem wszystkie paski i laczenia miedzy kablami wydawlo mi sie ok...a auto zgaslo po tym jak troche przygrzalem nim ,dojechalem do swiatel chcialem zjechac na prawy pas i nagle zauwazylem ze kierownica zablokowana potem ze silnik zgasl...zdziwilem sie bo ani radio sie nie wylaczylo ani swiatla nic...odglosow zadnych rowniez nie slyszalem podejzanych...no i popchalem z 500metrow na najblizsza stacje i o 16 jade po mojego zloma...bede ciagnal go na linie.,..Badyl666 -mam 1.9tdi po lifcie(99r) pewien nie jestem ale raczej pompo=wtryski.Silnik kreci normalnie ale poprostu zaplon nie lapie...Mowie wam chcialem pokazac dziewczynie swiat tuningu bo wczoraj zaczelo sie Tuningowisko XXL w Legnicy i tak sie porobilo ze moje auto zakochalo sie najwidoczniej w tym miescie bo daleko nie odjechalo:(...a tak przy okazji to gdzie z przodu mamy ten uchwyt na line,nigdy nikt mnie nie ciagnal wiec tak jestem troche w tej sprawie ciolkiem a na codzien nie zwrocilem uwagi gdzie to moze byc ;p??

Opublikowano

Kurcze nie rozumiem jednej rzeczy

Nie prosciej krzyknac na Legnicy by ktos z vagiem zobaczyl o co kaman?:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Niestety ale nie mam tam znajomych...sam mam vaga i sprobuje zobaczyc co to...wczoraj ta sytuacja mnie kompletnie zaskoczyla to 24 wiec bylem w ciemnej d*pie,zreszta dalej jestem ;/

Opublikowano

skoro kreci anie odpala to pewno paliwo nie dochodzi, moze cos z pompa? w 1.6TD w B3 mialem tak ze co jakis czas kabaleke od pompy sie wypinal i gaslo i tyle. wiadomo roznica modeli itd, moze gdzies sie kabelek zerwal i d*pa

Opublikowano

A bezpieczniki sprawdziłeś? Może bezpieka od pompy paliwa sie spaliła nr 28

Opublikowano
  • Autor

niestety bezpiecznikow wszystkich nie przelecialem bo bylo bardzo ciemno i pozno...ale dzieki sprawdze :)

Opublikowano

Jak dojdziesz do tego co się stało to daj znać. A my trzymamy kciuki żebyś dojechał o własnych siłach :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

dziekuje :) wlasnie wyruszam po moja furmanke...mam nadzieje ze chociaz dociagna mnie bez zadnych przygod...

---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 16:20 ----------

Wiec auto po wielkim trudzie udalo sie zaciagnac pod dom...Niestety jak sie okazalo nie mam nawet bezpiecznika odpowiadajacego za pompe paliwa...vagiem nie znalazlo mi zadnego bledu w silniku...no nic zaczekam do poniedzialku i bede myslal o wizycie u mechanika...

---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 21:29 ----------

Wiec auto po wielkim trudzie udalo sie zaciagnac pod dom...Niestety jak sie okazalo nie mam nawet bezpiecznika odpowiadajacego za pompe paliwa...vagiem nie znalazlo mi zadnego bledu w silniku...no nic zaczekam do poniedzialku i bede myslal o wizycie u mechanika...

Opublikowano

Jaki masz kod silnika?

Opublikowano

Odkręć wtryski i kręcąc silnikiem zobacz czy paliwo podają. Sprawdź przekaźniki. Skoro VAG komunikuje się z kompem to chyba nie przekaźnik kompa.

Opublikowano
  • Autor

Witam was ponownie :) problemem bylo to ze jakas aluminowa rurka ktora doprowadza paliwo i biegnie pod podwioziem zostala calkowicie zagieta podczas jazdy (mechanik mowil ze mogl odbic sie kamien od kola i udezyc ) Powiedzili mi ze taki przypadek zdaza sie raz na 100 lat...a tak poza tym wszystko ok :)

dzieki za wczesniejsza pomoc

Opublikowano

niezły przypadek:whistling: szczęście że nic poważnego