tomek_zgr Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 witam prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu, znalazlem w otworze na swiece olej, dotyczy to dwoch gniazd 1 i 2, w 3 i 4 sucho, silnik pracuje normalnie, calkiem niechcacy to odkryłem i nie bardzo wiem co jest tego powodem, dodam ze silnik jest zagazowany 1.8 ADR
Lo-buz Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 Ja osobiscie nie mialem takiego przypadku, ale wiem ze sa uszczelki na swiece na gniazdach pod pokrywa zaworów. Koszt w sumie nie wielki wiec moze warto od tego zaczac zanim bedzie robione cos wiecej..
tomek_zgr Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Opublikowano 20 Maja 2012 przegladajac ksiazke wlasnie sie natchnalem na jednym z rysunkow ze znajduje sie tam uszczelka, mam jeszcze pytanko czy mozna zastapic uszczelke silikonem?
MATIUS Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 jak ja miałem tak u brata wymienniłem całą uszczelkę plus silikon w newralkicznych miejscach pod pokrywą i szusza:)
tomek_zgr Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Opublikowano 20 Maja 2012 jakies wskazowki co do tych newralgicznych miejsc? dzieki za pomoc kupuje uszczelke i biore sie za wymiane
Lo-buz Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 Rozne sa opinie, ja np. jak zmienialem uszczelke pod pokrywa to nie bralem zadnego silikonu. Najwazniejsze to oczyscic miejsce po starej uszczelce, pozniej odtluscic i rowno na krzyz przykrecac. Po 50 km, delikatnie dokrecalem pokrywe i smigam juz z tysiac km i susza..
mrozo Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Miałem ten sam problem - olej zalewał mi już wszystkie świece. Mechanik wymienił mi uszczelkę pod pokrywą na zawory, nie dawał żadnego silikonu - od 3000 km nic nie cieknie.
tomek25 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 ile za usczelke placiles?Bo mam to samo dzis zobaczylem .
Roberto90 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 koszt uszczelki 60-80 zl w zaleznosci od producenta, tez mialem ten problem calkiem niedawno. Proponuje przy okazji jak zdejmiesz pokrywe sprawdzic czy nie masz luzu na łancuszku. Pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi