Tsoyer2010 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Problem zaczął się od drgania kierownicy wymieniłem tulejke wahacza i gumy na stanilizatorze zaczeło mocniej drgać aż przetoczyłem tarcze z przodu, drgania na kierownicy znikły a pojawił się własnie skaczący pedał hamulca. Przy małej prędkości i delikatnym naciskaniu na hamulec pedał skacze nie uderza po nodze tylko pływa. Przy mocniejszym hamowaniu jest to bardziej odczuwalne ale nie zawsze.
Andrzej07 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 jak dla mnie to do wymiany tarcze+klocki,w moim przypadku to pomoglo;)
Tsoyer2010 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 Też drgał Ci pedał hamulca ?? Tylko dziwi mie że po ztoczeniu przestała drgać kierownica a zaczoł skakać pedał
PiterA4 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 jak mi drgal pedal po jakiejs naprawie chyba wahaczy niepamietam dokladnie to wlasnie byl winny czujnik abs zadna kontrolka sie nie zaswiecala tylko drgal pedal sprobuj wyczyscic moze akurat pomoze...ale tak jak kolega pisze wyzej raczej bym stawial na komplet tarcz i klockow..pozdrawiam:decayed:
Tsoyer2010 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 To jest minimalny skok nie drży tylko płynnie, skacze góra dół
neo1416 Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Jedna z tarcz okazała się pęknięta, druga przegrzana prawdopodobnie skrzywiona, czekam na nowe.
vokotibi Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 sprawdz czy to czasami tyl ci nie drga. wystarczy podczas jazdy powoli podciągać ręczny
neo1416 Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 założyłem nowe tarcze z przodu TRW i dalej drga, przełożyłem koła przód tył nic to nie dało możliwe że tył? podczas hamowania recznym nie drga.
Dev Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 źle oczyszczone piasty przed zmianą na nowe tarcze zaden papier zadna szczotka druciana szczota na szlifierkę i hejaaaaaaaaaaa
Rekomendowane odpowiedzi