Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica w hamowaniu na zaciskach 288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawia mnie pewien stan rzeczy. W naszej domowej stajni jest a6 c5 i a4 b5 - na tych samych zaciskach ATE 288mm. W a4 rok temu wymieniałem właśnie zaciski na 288, tarcze + klocki.

W a6 niedawno wymieniłem tarcze i klocki na TRW + klocki z tyłu na TRW, układ najpierw odpowietrzony przez 2 osoby tradycyjną metodą, potem jeszcze sprawdzony na warsztacie.

Ale do rzeczy, jak przesiadam się z a6 na a4 to heble biorą o wiele lepiej i o wiele szybciej. W a6 muszę mocniej wcisnąć pedał hamulca aby uzyskać taki efekt jak w a4. Czasami nawet z przyzwyczajenia jak przyhamowałem w a4 to reakcja była szybsza i jakby skuteczniejsza. Mój ojciec też to zauważył i zastanawiamy się czy to przez różnicę w masie aut czy to zwiastun jakiejś usterki.

No to jak, pomożecie ??

Opublikowano

1.masa

2. Zapowietrzenie ukladu

---------- Post dopisany at 11:11 ---------- Poprzedni post napisany at 11:11 ----------

1.masa

2. Zapowietrzenie ukladu

Opublikowano
  • Autor

A zatem muszę to wszystko jeszcze raz odpowietrzyć i obserwować efekt. Gdyby nie komplet zimówek na 15-tkach do tej a6, to wleciałyby jarzma 312, ale teraz to sie można po plecach podrapać...

Dzięki devastation.

Opublikowano

Sprzedaj zimowe koła 15" przed zimą a teraz kup 16", wyjdzie nie wiele więcej a i jarzma wtedy wejdą :naughty:

Opublikowano

hehe też przesiadłem sie Z A6 na A4 i ja ci powiem to samo masa robi swoja robotę A4 lepiej reaguje na wciśnięcie pedału hamulca :wink: