Ciepły Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Panowie może wiecie co ta za ustrojstwo ?? Pojawia się po uruchomieniu auta. Znika gdy otworze maskę po czym znowu sie pojawia po przejechaniu kilku km
MASATO Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 czujnik poziomu oleju w misce olejowej, informuje że poziom oleju jest za niski.
Ciepły Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Poziom oleju jest doby wczoraj dokładnie sprawdziłem, patrzyłem też pod samochód i okazuje się że w misie nie ma żadnego czujnika chyba że nie widać go od zewnątrz.
Elwisss Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Był ten problem juz poruszany na forum. Z olejem jest wszystko ok, przynajmniej u było. Miałem to samo w B6, w misce olejowej jest czujnik i był zabrudzony wtyk. Jest coś nie tak z czujnikiem, z złączem albo z okablowaniem. W końcu pisze, że sensor to musi być coś z czujnikiem a nie olejem
Ciepły Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Ale ja nie mogę zlokalizować tego czujnika on jest w misie czy można go dostrzec od zewnątrz ?
Elwisss Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 w B6 jest od dołu miski przykręcony, w B5 na pewno jest inaczej to rozwiązane ale nie wiem dokładnie gdzie on jest.
bediks Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 masato od poziomu oleju by sie swiecil podobny tez zollty ale z napisem " MIN" czujnik ( SENSOR) ten bynajmniej w b5 jest od dołu w misce i wyglada tak:
Ciepły Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Czy ten czujnik można dostrzec od zewnątrz misy ?? Czy widac go po odkręceniu misy dopiero ??
bediks Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 u mnie np jest po drugiej strony co spust oleju, tu jest zdjecie z neta nie sugeruj sie ta strzalka, po lewej stronie widac ten czujnik, nie sposób go nie zauwazyc
Ciepły Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Opublikowano 26 Maja 2012 Cholerka ja tego chyba nie mam, musze dokladnie sprawdzic
bediks Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 Jak patrzysz kiedy auto stoi na ziemi to ciężko zobaczyć na kanale napewno znajdziesz
Rekomendowane odpowiedzi