sokolnh Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 teoretycznie wtryski sterujące są nierozbieralne, a raczej nie powinny być ale koncówki są te same :th:
mcm Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 teoretycznie wtryski sterujące są nierozbieralne tak tylko teoretycznie bo rozbiera się normalnie jak pozostałe :th:
banshee Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 wydawałoby się, że to prosty temat... wymiana wtrysków/końcówek A okazuje się, że zawsze jest jakieś "ale" Czyli podsumowując --> żeby wszystko grało i buczało mógłbym wymienić 3 końcówki i cały nowy sterujący? A tak odbiegając od tematu zrobiłem dzisiaj ładne fotki http://www.a4-klub.pl/smf/audi_a4_b5/b5_ahu_skromnie_ale_chyba_ladnie-t31996.0.html;new
sokolnh Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 jak wymienisz 4 koncówki tez bedzie wszystko grało :th:
banshee Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 :> dzięki!![br]Dopisany: 14 Maj 2008, 08:14 _________________________________________________Przemyślałem, przekalkulowałem - końcówki kosztują prawie tyle co nowe wtryski podstawowe. Dogadałem się z gościem, który oferuje 4szt za 440zł (link wyżej), że daje mi gwarancję rozruchową, tzn. zakładam, sprawdzam korekcje i jak coś nie będzie grało to odsyłam. Myślę, że nic nie tracę - jedynie koszty przesyłki Jak założe to napiszę co i jak wyszło, a tymczasem czekam na listonosza [br]Dopisany: 15 Maj 2008, 07:08 _________________________________________________Wtryski przyszły pocztą - pojechałem po podkładki miedziane do serwisu boscha i przy okazji mi je sprawdzili. Okazało się, że sterujący leje i trzeba wymienić końcówkę a pozostałe miały około 175bar. Trzeba je wyregulować. Z ciekawości sprawdziłem je na aucie - różnica odczuwalna i boje się pomyśleć co będzie po modzie programu (oczywiście będzie zupełnie nowy) i regulacji ciśnienia. Później chyba polecę do Witka (trochę mam do niego km, ale myślę, że to moja ostatnia modyfikacja pod osiągi, więc chyba warto do niego skoczyć). Jednak po zvagowaniu korekcje są do d.... przez ten lejący sterujący - pozostałe chcę nadrobić i walą po od 0,6-1,2 No więc trochę muszę poczekać... Pozdrawiam i dam znać jak coś się zmieni Wszelkie komentarze wskazane P.S. Jeszcze się sypnęła pompka od centralnego... [br]Dopisany: 20 Maj 2008, 07:12 _________________________________________________Czy pod te wtryski: Wtryski do silnika AFN (ale 220):1szt.038 130 201S cena 480zł Jest taka sama końcówka co pod te: Cytat: banshee 13 Maj 2008, 10:49 3szt.038 130 201G cena 325zł/szt. zestaw naprawczy 2 437 010 076 ?????? Mógłby mi ktoś sprawdzić? [br]Dopisany: 21 Maj 2008, 07:07 _________________________________________________Gdyby ktoś potrzebował numer zestawu naprawczego pod wtrysk do silnika AFN o symbolu 028 130 201T (190BAR) to podaje: - końcówka wtrysku ma numer 2 437 010 077
szybek Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 Jak się zakończyła historia z wtryskami i chipem w Warszawie? Po zimie chce zrobić coś podobnego tylko moja ma przejechane 270k i chciałbym wycisnąć 130KM. Wymiana samych końcówek na 216 w oryginalnych wtryskach da rade? Regulacje wtrysków robiłeś w BOSCH na Błoniu?
banshee Opublikowano 28 Września 2010 Autor Opublikowano 28 Września 2010 Śmigam już Passatem B5FL na pompkach. W tamtej A4 nie robiłem chipa. W pasku mam natomiast 160 po chipsie w Gdańsku u Roberta. Pięknie się zbiera i szczerze polecam nieważne jakiego masz traktora. Oni dodadzą wigoru furkom. Jakbyś chciał wykonać jakąś naprawę, diagnostykę, czy cokolwiek to zapraszam po znajomości forumowej...
godski Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 SZYBEK, odezwij się na priv. Mam oryginały, zamienniki, całe wtryskiwacze - wszystko nowe w przyzwoitych cenach. I trochę wiedzy na ten temat
Flyer Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 SZYBEK, odezwij się na priv. Mam oryginały, zamienniki, całe wtryskiwacze - wszystko nowe w przyzwoitych cenach. I trochę wiedzy na ten temat Polecam Pana powyzej
Rekomendowane odpowiedzi