Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dual SMIC w B6 TDI avf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie - wyznania intymne na PW :kox:

:polew::polew::polew:

A odnosnie tematu - Jak by ktos mial dojscie do nr ori czesci to byl bym dzwieczny :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Chciał bym aby auto wyglądało dokładnie jak seria, żadnych wystających elementów świadczących o tym że coś jest dłubnięte - poza tarczami i dużymi zaciskami:decayed:. Na moc w którą celuję (200Ps/400Nm) 2x SMIC powinien wystarczyć - jestem przekonany że będzie to ostatnia modyfikacja mechaniczna tego auta za mojej kadencji.Nie zamierzam też pozbywać się EGR-u. Wyleci tylko kat. Jak mi mocy zabraknie po caha i jakimś coolerze, to kupię za jakiś czas B7 3.0 tdi i na chwilę będzie spokój :wink: Zobaczymy co powie Pan Tarkowski na takie rozwiązanie (z warsztatu w którym JARO4444 robił wałki równoważące w B7)- twierdzi że juz taki SMIC robił i ładnie to wszystko wyszło:wink:. Jeśli koszt będzie niewielki to robię SMICA. Napiszę wtedy co jest potrzebne, porobię zdjęcia i jakiś manual z tego skręcę. Jeśli dojdziemy do wniosku że nie warto w to wszystko brnąć bo np: z tym osuszaczem będzie kłopot, to pewnie zrobię FMIC i na tym się skończy.:wink:

Opublikowano

jeśli chodzi panie michale o seryjny wygląd(o który się tak upierasz) podczas montażu caha na kolektorze z avf to już to seria nie bedzię bo każdy kto maskę otworzy rzuci mu się w oczy że turbo krzywo leży, co do fmic to można to ładnie zrobić i nic nie będzie widać takie moje zdanie :hi:

Opublikowano
jeśli chodzi panie michale o seryjny wygląd(o który się tak upierasz) podczas montażu caha na kolektorze z avf to już to seria nie bedzię bo każdy kto maskę otworzy rzuci mu się w oczy że turbo krzywo leży, co do fmic to można to ładnie zrobić i nic nie będzie widać takie moje zdanie :hi:
mądrze prawi
Opublikowano

U mnie FMIC wyglada jak ORI, kratki i halogeny wszystko ORI... co do CAHA. przeciez dolot zalsania praktycznie całe turbo, trzeba wsadzic ,,ryj'' zeby tam cos widziec.

Opublikowano

widac ze krzywo lezy na seryjnym kolektorze

Opublikowano
  • Autor

Przekonałem się do FMICA. Możecie podpowiedzieć jak najlepiej do tematu podejść: jaki cooler kupić, na co zwrócić uwagę (czy ma być wysoki czy niski czy w ogóle jakiś inny?). Cały zestaw oprze się o gtb1756vk, wtryski BA, egr zostanie, kat odejdzie w niepamięć :wink:

Opublikowano
Przekonałem się do FMICA. Możecie podpowiedzieć jak najlepiej do tematu podejść: jaki cooler kupić, na co zwrócić uwagę (czy ma być wysoki czy niski czy w ogóle jakiś inny?). Cały zestaw oprze się o gtb1756vk, wtryski BA, egr zostanie, kat odejdzie w niepamięć :wink:
SPORT TIG: AUDI A4 1.9 TDI AVF

---------- Post dopisany at 08:20 ---------- Poprzedni post napisany at 08:18 ----------

ci goście znają się na tym

Opublikowano

znaja sie na tym ,widac po robocie. Tyle ze cenowo tez ,,fajnie'' wychodzi:kox:

Opublikowano
  • Autor

Sami wszystko ogarną - w sensie graty i robotę? Czy trzeba mieć swój cooler i rury a oni to tylko zmontują ? ps do ilu barów wystarczy map sensor w avf? Zastanawiam się czy przy gtb nie będzie trzeba i tego wymienić...

Opublikowano

wszystko ci zrobią sami,nic nie musisz mieć oprócz money

Opublikowano

dokładnie, PIXI też u nich robił

Opublikowano

wystarczy, to nie AJM. :wink: AWX AVF to 3B

Opublikowano
  • Autor

Puki co zbieram komplet do przekładki gtb17. Drugi kolektor avf już mam:naughty: Szukam turbo w dobrym stanie- prawdopodobnie jednak wezmę już przerobioną na podciśnienie sztukę od kolegi krystiana821. Z tego co widzę większych problemów z tym nie ma. Pozostaje tylko flansza na wydech, połączenie z filtrem powietrza i montaż FMICA. Chciał bym z tego zestawu otrzymać góra 190 Ps i 400 Nm. Cel to jak najmniejsza awaryjność, płaski niuton oraz poczucie potencjału tego wszystkiego:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jak będzie robił ten kolektor? Przesunie śruby i nawierci jedna nową czy przespawa całą flanszę ?

Opublikowano

przespawa flansze na kolektorze,osobiście nie chce rzeźby z turbiną

Opublikowano
  • Autor

Możesz dać jakiś namiar na tego kolegę?

Opublikowano

mogę pytałem żony

Opublikowano
dokładnie, PIXI też u nich robił

:kox:

Michal oglądałeś na żywo jak to wygląda w AVF-ie , więc chyba nic nie trzeba pytać ( a na spocie nie dawałem Ci nr. telefonu do Pawła przypadkiem :eusathink:) i mówiłem zadzwoń i pogadaj doradzi powie co i jak .

Opublikowano
  • Autor

Jak to wygląda to już wiem. Kombinuję jednak żeby samemu graty wykombinować (albo chociaż do końca panować nad tym co pcham do auta :). To wszystko wina Rogala, na pytanie "czy możemy cokolwiek poprawić" - odpowiada " na tym turbo nie":doh: