Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dual SMIC w B6 TDI avf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, po nieudanej przygodzie z zamiennikiem GT1748VA od KKK, zdecydowałem się na rozwiązanie trochę bardziej przewidywalne w moim AVF :decayed: Do auta będę wkładał CAHA, kombinuje tylko jak ogarnać temat dodatkowego coolera. Z tego co wiem w B7 BRD są dwa SMICe. Takie też rozwiązanie chciał bym zastosować u siebie. Chciał bym aby auto wyglądało zupełnie jak seria, nawet przy bliższych oględzinach, poza tym nie wieżę aby na dłuższą metę FMIC nie wpływał na chłodnice które jednak częściowo zasłania. Celuję w około 190 Ps i 400 Nm - więc moje wtryski BA + powyższe graty powinny wystarczyć.

Czy ktoś na forum już tą całą drogę przeszedł z montażem dual SMICA w b6? Jeżeli tak to prosił bym o sugestie: jaki cooler kupić, co dodatkowo jest potrzebne itp ? Będę wdzięczny za sugestie:wink:

Opublikowano

w B6 2.5DTI też zdaje się są dwa IC wiec tu szukaj

Opublikowano

ale w 2.5 są inaczej połączone, więc o ile wiem wzięcie z BRD jest najłatwiejsze. Widziałem, że jakiś czas temu dzo-dzo sprzedawał komplet ze swojego auta, może jeszcze ma to.

Opublikowano

Ja chciałem zapodać dualSMIC do swojego auta ale niestety u mnie nie dało się tego wykonać. Przeszkadzała spreżarka klimatyzacji.

Opublikowano

Tez szukalem - byla lista potrzebnych czesci do przerobienia i wcielo - jak jest potzreba to zawsze cos wje...ie:kox:

Opublikowano

Nie chcesz centralnego IC-ka ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, z powodów które przytoczyłem w pierwszym poście. Na 400 Nm w zupełności wystarczy, nie planuję więcej. Poza tym uważam że jest to na dłuższą metę lepsze rozwiązanie niż FMIC :wink:

Opublikowano

da sie zapodac drugi SMIC ale trzeba przenosić osuszacz od klimy

Opublikowano

dla mnie dziwne podejście do tematu...drugi smic,dawaj centralny i po temacie,co ma się niby stać z chłodnicami bo jeżdże tak już 5 lat? w sumie jakieś 90tys

Opublikowano
  • Autor

Stać pewnie nic się z nimi nie stanie, ale FMIC musi mieć jakiś wpływ na chłodnice które zasłania :wink: Wiem że w B7 ta operacja jest zupełnie bezbolesna. Jaro4444 na tym patencie wystroił swój wynalazek i upierał się że to dobry pomysł. Skoro B6 tak blisko do B7 to dla czego nie spróbować. Tak więc do zorientowanych pytanie: co oprócz prawego IC od BRD należy skompletować ? Na pewno jakieś rury gumowe, kilka szerokich opasek. Co zrobić z osuszaczem ?(puki co to jedyny poważniejszy problem).

Opublikowano

musisz go przeniesc, powinien byc umiejscowiony jak w BEX-ie

ale gdzie, to nie mam bladego pojecia

Opublikowano
Tak więc do zorientowanych pytanie: co oprócz prawego IC od BRD należy skompletować ? Na pewno jakieś rury gumowe, kilka szerokich opasek.

Tylko żeby cie nie powaliła cena tych rur gumowych jak będziesz musiał kupić w serwisie, ja za cenę jednego przewodu kupiłem wszystkie graty na swojego FMIC:) no może dołożyłem 1,5 stówki ale za wąż z turbo powiedziano mi 7stówek

A co do wad zalet to ja uważam że centralny IC ma lepszy nawiew powietrza dodatkowo w korkach zawsze jest schładzany przez wentylatory, na chłodzenie silnika jeśli ma wpływ to na pewno znikomy i przy mocy w która celujesz to bez znaczenia a przy dużych mocach trzeba i tak inwestować w chłodnice zewnętrzną oleju, ale zrobisz jak chcesz ja też jak sobie coś wymyśle to zrobię po swojemu

Opublikowano

Potrzebne jest rura - wzmocnienie tak na poczatek, IC, weze gumowe, mocowanie IC, kierownice powietrza,kilka piwek aby posmarowac polaczenia :wink:

Wszystko z B7 z silnikiem BRD - przydaly by sie nr

Opublikowano

Miałem ten sam problem dual smic czy centralny fmic ..... koszty dual s i kłopoty z gratami (mówie tu o używkach ) przerosły centralny f .

Michał mówisz o "zasłoniętych chłodnicach" .... powiem tak - zobacz ile zasłania belka od zderzaka , o kratkach i innych dodatkach nie wspomnę . A w nowych samochodach (kuler jest cienki a gabarytowo duży i zasłania większą część chłodnicy .... ) .

Co do wyglądu , to rzecz gustu - ale zapraszam na spota , zerkniesz jak jest u mnie .

Opublikowano
  • Autor

No to teraz zgłupiałem :decayed: Przyjadę na spota to pooglądam. Jak bym miał B7 to raczej nie było by tematu- zdecydował bym się na drugi SMIC, ale że mam to co mam sprawa pozostaje puki co otwarta :wink:

Opublikowano

Nie ma co się spieszyć , przemyśl i przelicz co Ci się będzie bardziej opłacać ...rozmawiałeś z Witkiem jak Ci "dłubał w furze" , moje zdanie znasz .

Zrobisz jak uważasz , przyjedź na spota to pogadamy , no i co ważniejsze zobaczysz "live" jak wygląda :wink: .

Opublikowano

Widze ze złote Usta Pixi'ego przemówiły do rozsądku :wink:

Opublikowano

nie wiem po co Kolega upiera sie przy 2 X SMIC

jak nawet BEX-a kto może robi na centralnym...... :eusathink:

Opublikowano
Widze ze złote Usta Pixi'ego przemówiły do rozsądku :wink:

Złote usta :polew: :polew: :polew: