Mati_23 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Witam mam problem a mianowicie mam rysa na całej długości jak idzie wycieraczka od kierowcy nie gruba ale drażni jak cholerka i czy znacie może jakąś metode na usunięcie tej rysy może jakiś preparat ????
adi2255 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Do polerowania i usuwania rys z szyb służy tlenek ceru. Bez problemu do kupienia chociażby na allegro.
jarek_ns Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Jak będziesz sam polerował to uważaj żeby nie przegrzać szyby, bo pęknie. Ja miałem drobne ryski po wycieraczkach, oddałem auto do serwisu zajmującego się szybami na polerkę kosztowało mnie to 150pln ale było warto. Jedyny minus to początkowo było wiać białe kropki na szybie. To były miejsca po uderzeniach kamieni.
Mati_23 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Opublikowano 30 Maja 2012 no to może podjadę i zorientuje się ile kosztowała by taki zabieg bo może nie warto samemu to robić
adi2255 Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Jak będziesz sam polerował to uważaj żeby nie przegrzać szyby, bo pęknie. Ja miałem drobne ryski po wycieraczkach, oddałem auto do serwisu zajmującego się szybami na polerkę kosztowało mnie to 150pln ale było warto. Jedyny minus to początkowo było wiać białe kropki na szybie. To były miejsca po uderzeniach kamieni. Kolega ma rację, szyba szybko się nagrzewa i niewiele jej trzeba i bum... mój teść trafił na akcję testowania jakiegoś nowego środka do usuwania rys i dołków po kamykach i w ramach testów zrobili mu szybę za free.
Rekomendowane odpowiedzi