wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 No i sprawdziłem. Mój Gateway to 8T0 907 468 M. Więc pewnie do wymiany. WG. ETKI masz najuboższą wersję po CAN-ie szukaj z pewnego żródła (literka N ) obsluguje wszystko
Hohe Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Znalazłem z końcówką J. Według Twojego opisu też powinien pasować.
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Znalazłem z końcówką J. Według Twojego opisu też powinien pasować. Tak wg. ETKI J wycofano i zastąpiono N .
Hohe Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Gateway kupiony. Teraz będę jeszcze prosił o dokładną instrukcję podpięcia kabli. Parę postów wcześniej napisałem jak to u mnie wygląda, mówiłeś że wystarczy jeden kabelek z dwoma pinami do CAN-ów, ale pin 3 jest już zajęty więc nie wiem.
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Trzymasz sie tego schematu wtedy . PIN 3 PIN 8 to CANY (skrecasz je w warkocz) i ciagniesz do GATEWAY ten PIN 3 co masz wyciagasz go i izolujesz Dodatko potrzebujesz jeden kabelek do sterownika Gateway 000 979 009 E
Hohe Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Trzymasz sie tego schematu wtedy .PIN 3 PIN 8 to CANY (skrecasz je w warkocz) i ciagniesz do GATEWAY ten PIN 3 co masz wyciagasz go i izolujesz Dodatko potrzebujesz jeden kabelek do sterownika Gateway 000 979 009 E http://img845.imageshack.us/img845/3733/schematy7.png A nie dwa kabelki?
wrclaguna Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jeden kabelek ma dwa PINY czyli : 000 979 009 E Gateway 000 979 034 E wtyka lusterka
Hohe Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Super! Dzięki WRC za Twoją wiedzę i pomoc! Wiem już wszystko. Jeszcze tak z ciekawości spytam, do czego idzie ten kabel z 3 w podsufitce, który mam wypiąć i zaizolować? I ostatnie, czy po wymianie CAN Gateway oraz Modułu Komfortu dojadę do ASO na zdjęcie CP? Co nie będzie działać?
wrclaguna Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ten kabelek PIN 3 ma za zadanie rozjasniać fotochrom przy wrzuceniu wstecznego Pozniej jedziesz do ASO a tam sciagnął ci CP , a co bedzie nie działac to do konca nie wiadomo ale chyba klimatronik bedzie szwankował .
Hohe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie? Mógłbyś wrzucić schemat lusterka fotochrom z wtyczką 8 pin bez asystenta długich?
wrclaguna Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie? Tak co lusterko to rozna kabelkologia
Hohe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 To może podpiąć ten pin gdzie indzie zamiast izolować? W nowym lusterku też by się to przydało. Czyli mówisz, że te lusterka mają różną pinologie? Tak co lusterko to rozna kabelkologia Dziwna polityka. Masz może schemat mojego lustra, tego ze zdjęcia? 8 pin wtyka, zajęte 7 miejsc. Może coś wykombinuję. Albo jeszcze lepiej schemat wtyki w podsufitce, też 8 pinów, zajęte 5.
wrclaguna Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 Tu masz twoj schemat , PIN 4 i 5 jest przygotowany do fotochromu zewnetrznego .
Hohe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Super, zrobię tak jak mówiłeś, nie będę więcej kombinował. Zastanawia mnie tylko dlaczego w jednym lusterku kabel z Y7 (który mam wypiąć i zaizolować) idzie do modułu komfortu a w drugim do CAN gateway i martwi, że tam jest dwójka z gwiazdką a w legendzie "tylko dla aut z asystentem toru jazdy". Martwić się tym? ---------- Post dopisany 04-01-2013 at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany 11-12-2012 at 21:53 ---------- Podłączyłem wszystko i mimo nie zdjętej ochrony zakodowałem i nawet zadziałało. Ale kiepsko, wyłącza długie raz na jakiś czas. Czy to przez nie zdjęty CP?
wrclaguna Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 GATEWAY wymieniłes ? byłes w ASO ?
Hohe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Gateway wymieniłem, ale nie byłem w serwisie (jak mówiłem, to nie ASO ale podobno mogą wszystko:grin: ), bo część tego biznesu ma wolne do siódmego. Pojadę w przyszłym tygodniu. To co, myślisz że szwankuje przez CP? Nawiasem mówiąc, nie działa mi teraz przez to połowa auta.
wrclaguna Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 Tak wszystko przez OCHRONE tak to własnie działa . Zdjecie tego w ASO to 130 PLN
Hohe Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mieszkam w Irlandii, i nawet byłem dzisiaj w ASO skoro chłopcy z mojego serwisu nie mogli. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tutaj nie mają pojęcia o co chodzi. Rozmawiałem z nimi z pięć minut i podziękowałem jak koleś zaczął mówić, że to nie jest takie proste, oj nie. Nie deaktywacja CP. Powiedzieli, że mogą deaktywować mi poduszkę pasażera. Więc podziękowałem i więcej nie tłumaczyłem. Z samym komponentem na gatewayu to nie byłoby problemu, ale jak wiesz mam jeszcze nieszczęsny Komfort pod klapę. A to nie wygląda różowo, jak sam pisałeś.
david_n Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Musze sie pochwalic, przedwczoraj tez odpalilem m.in. High Beam Assistanta i uważam, ze jest to naprawde przydatny, zwiekszajacy bezpieczenstwo jazdy "bajer" :good:
Hohe Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ja niestety poległem. Nie mam gdzie pozbyć się CP. Ale mam pytanie, trzeba to jakoś po montażu adaptować/douczać jak ma rozpoznawać światła czy leci to z automatu?
Rekomendowane odpowiedzi