Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozkodowanie radia pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ktoś ma możliwość rozkodować radio albo ma dojście w serwisie żeby otrzymać kod do radia? Odłączałem licznik i teraz radio się odstawiło a ja nie mam kodu:facepalm: na radiu też nic nie ma. Posiadam Concerta na płytki, ewentualnie co bym musiał podać żeby owy kod otrzymać-vin? Za każdą pomoc dziękuję z góry:hi:

Opublikowano

Hi,

jeśli podeślesz czy też w inny sposób dostarczysz mi radio to Ci wyciągnę kod z niego.

I nie daj się nabrać jak to niektórzy twierdzą "na jakieś wkładanie radia do lodówki na noc " :)

coby kod wyłączyć ...

Kilka radii z tego forum już odnalazło zagubiony kod :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Hej.

Concert cd a a4 b6 to wdzięczne radyjko do rozkodowania :) Do zrobienia w czasie ok 20 minut ze złożeniem .

Pozdrawiam.

Krzysiek

Opublikowano

Dzięki Pany ale raczej chodziło mi o rozkodowanie na odległość:naughty: ale trudno jak nie ma żadnego serwisanta:kwasny: może znajdę jakiegoś elektronika w swoich okolicach. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:hi:

Opublikowano

nic na odległość w nim nie zrobisz :) żadne wyliczanie kodu z seriala nie pomoże ...

Pzdr.

Opublikowano

Kalkulatorem windowsa to zrobisz :) A tak na poważnie - wylut pamięci odczyt tego co jest lub też nadanie nowego kodu !!

Pozdrawiam.

Krzysiek

Opublikowano

na każdej giełdzie ci to zrobią za 40 zł wiem bo sam miałem ten problem :naughty: ja to robiłem we wrocku :wink:

Opublikowano

Dzięki mistrzowie już mam namiar na magika od rozkodowania:hi:

Opublikowano

witam wszystkich !

mam podobny problem w mojej a4 z 97 r. jest radio concert na kasety i psuje się potencjometr. Kręcąc gałką robi się bardzo cicho albo bardzo głośno. Mieliście takie problemy ? Niestety boję się wyciągać radio bo nie mam do niego kodu nigdzie ;/ Czy da się sciągnąć kod z radia np. przez diagnostykę VAG ?

Dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

kolego niestety te radia maja wadliwy procesor ktory wysiada po ilus tam latach jedyne to wymiana procesora albo calego radia kodu Vagiem nie wyciagniesz

Opublikowano

tak jak kolega napisał Vagiem nic nie osiągniesz, wyjmij radyjko bez odpinania kostek i obczaj czy nie ma gdzieś kodu na obudowie, ja w swojej A6 też miałem taki problem podgrzałem ten procesor opalarką i do dzisiaj działa ale nie we wszystkich przypadkach się to sprawdza niestety

Opublikowano

dzięki wam koledzy ! :)

Zrobię tak jak mówicie, postaram się delikatnie wyjąć radio i podgrzać procesor opalarką. Zobaczymy czy uda się, dam znać jak poszło :)

Opublikowano

tylko uważaj bo ja jednego radyjka tak pozbyłem spaliłem wszystko hehe na spokojnie i na pewno wyjdzie przez jakiś czas znowu pochodzi

Opublikowano

No to dawaj śmiało tylko na spokojnie z tą opalarką nie możesz przesadzić bo szlak trafi procesor :kwasny: