A4B9 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam W aucie mam kierownicę "zwykłą" i chciałbym założyć kierownicę z przyciskami /multimedialną/. Mam duży wyświetlacz, bluetooth. Czy jest możliwe założyć taką kierownicę a jeżeli tak to czy jest problem uruchomić jej funkcję i co z poduszką powietrzną ? za pomoc będę wdzięczny fafiks
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Kiera---.taśma pod MF ---> kodowanie i można zmieniać
tomcrack27 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 temat juz byl poruszany wiele razy.uzyj wyszukiwarki tam jest dokladnie opisane jak i co
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 temat juz byl poruszany wiele razy.uzyj wyszukiwarki tam jest dokladnie opisane jak i co Na pewno nie jest opisane załozenie kiery i kodowanie dla B8
A4B9 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2012 przyznaje że skorzystałem z wyszukiwarki ale nie było o zmianie kiery w B8 tylko B7 , czy tu są jakieś istotne różnice w budowie ? fafiks
tomcrack27 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 wydaje mi sie ze operacja jest podobna jak w b6
wrclaguna Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zmiana samej kiery jest to samo, tylko inne są obudowy kolumny i co najważniejsze inne jest kodowanie w MODULE Kierowniczym oraz w sterowniku CONTROL HEAD. Wszystko zalezy jakie mamy wyposazenie w aucie Ja juz dwie takie Modyfikacje komuś robiłem z zastosowaniem akurat MMI 2G . Jedna B8 miałem nawet bez FISA
A4B9 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 W jaki sposób to wszystko sprawdzić ? tj. jaki typ kierownicy będzie pasować do konkretnie do mojego auta,czy mam w.w moduł czy nie itd. W jaki sposób można stwierdzić np. potrzebujesz kierownicy numer xxx , modułu xxx , taśmy xxx.
wrclaguna Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Do B8 szukaj kiery o numerach początkowych 8K0 z przyciskami Multimedialnymi , kolor musisz dopasować do swojego . Uzywek jest MULTUM na ALLEGRO Taśme musisz sprawdzić jaką masz u siebie a dokładnie odczytać jej numery . Tu masz trochę info http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-crusie-control-system-tempomat-z-przelacznikami-195073/
A4B9 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2012 Czy taśma do kierownicy multi ma mieć wiecej pinów we wtyczce? Mam 6 pinów ale słyszałem opinię że musi być 12 , jednakże w Etce występuje tylko jeden typ. za pomoc będę wdzięczny pozdrawiam fafiks ---------- Post dopisany 29-06-2012 at 06:10 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2012 at 13:47 ---------- Mod zrobiony
Rekomendowane odpowiedzi