Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Avant kolo 17'' optymalna guma ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

uzbroiłem się w 17 calowe kółko:banan: Zastanawiam się nad rozmiarami "kapcia":undecided:

Jakie są wasze doświadczenia i opinie?

pozdr

Opublikowano

225/45 jest optymalna

Opublikowano

Jak sie nie myle to w B7 fabryka zakladala 235/45 :eusathink:

Opublikowano
Jak sie nie myle to w B7 fabryka zakladala 235/45 :eusathink:

Tak też pisze na tabliczce, przy drzwiach od strony kierowcy:whistling:

Opublikowano

co do wysokości to tak jak pisali poprzednicy profil 45 jest standart, a co do szerokości to aktualnie mam na swoich 18" z przodu 225 a z tyłu 235 i w wyglądzie zero różnic. Opona na feldze z przodu jak i z tyłu wygląda niemal identycznie pomimo różnicy w szerokości. A im szersza opona to samochód może więcej spalać, ale za to lepiej trzyma się drogi :D

Opublikowano

ja mam 235 i innej nie zaloze :)

Opublikowano

U siebie mam 215/45...dla rantów 225 albo 235 będzie lepsza.

Opublikowano

235/45/17 taka fabryka i moim zdaniem lepiej nie kombinować i być mądrzejszym od sztabu ludzi w fabryce bo ktoś myśli że jest mądrzejszy - domorosły inżynier

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fabryka s-line poszczała na Felach 17, 7,5J opony 235/45/17. Na chwile obecna mam przod 225/45/17 a tył 235/45/17, jest różnica co do wysokości opony bo jak wiadomo szerokość do wyskosci to stosunek. osobiscie i jedne i drogie oponki polecam 235/45 troszkę bezpieczniejsze na nasze polskie krawezniki ale 225 tez wporzadku

Opublikowano

Ja w zimię śmigam na 225/45 na szerszej oponie się już nie jeździ tak dobrze. W koleinach jest przerombane.

Opublikowano

Ja też na zimę mam 225/45/17 i nie zauważyłem żeby jakoś wyraźnie gorzej się jeździło. Może nie przywiązywałem do tego takiej uwagi.

Opublikowano

Tak czy inaczej jeżeli cenisz sobie dobre trzmanie w zakretach i potrafisz zniesc troszke mniejszy comfor to ja polecam szersze lacei, a to czy kupisz 225 czy 235 to juz zalezy od Ciebie, i jezeli bedziesz kupowal np uzywki to od okazji ktora moze Ci sie trafic. Mnie udalo sie kupic Dunlop SP sport 01 2011r i 7.3mm za 630zł 2 szt

Opublikowano

Tak jak koledzy piszą, fabryka wypuszcza na 235/45 r17, ale uważam że jak załozysz 225/45 r17 to troche poprawi się prowadzenie w koleinach. Ja miałem ori 235 i założyłem 225 z tym ze mam zawieszenie 1BV, i czuję różnice. Nie wiem jak na standardowym będzie to odczuwalne....