sewcio1974 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Nosze się z zamiarem wymiany katalizatora na tłumik(rurę). Odpowiednią część już zakupiłem ale właśnie jestem po oględzinach samochodu. Zdjąłem osłone silnika i skrzyni i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.Znalazłem na forum wytyczne odnośnie wymiany w B5.Czy w przypadku B6 idzie zrobić to identycznie?(mam namyśli rozpięcie w połowie wydechu i wyjęcie przez przedział silnikowy po odkręceniu od turbo oczywiście). Do jednej śruby od strony wydechu praktycznie nie ma dostępu:(. Nawet demontaż przegubu niewiele da). Sprawa druga to śruby. Czy można je zastąpić przy wymianie a jeśli tak to jaki wymiar? Od strony turbiny są znośne ale od strony wydechu tragedia.Zastanawiam się czy ich poprostu nie skroić kontówką i wstawić nowe tylko kwestia jakie.Jeśli ktoś z Was przerabiał temat proszę o info.
baszmak7 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 lepiej zleć to komuś bo możesz nie podołać
krejzik Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Jeżeli chcesz to zrobić to najpierw odkręć mocowanie przy turbinie,a potem rozkręć mocowanie pod samochodem(na łączeniu rur,mniej więcej na środku samochodu). Ja regenerując teraz turbinkę właśnie w ten sposób wymontowałem część wydechu,w twoim przypadku będziesz miał większą swobodę po wyjęciu większej części wydechu.
Rekomendowane odpowiedzi