Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Witam, od dawna kupuje różne szpeja na allegro, ale ostatnio sprzedałem ze trzy przedmioty i zdziwiłem się bo dwie osoby pisały do mnie e-maila, czy jest możliwość kupna poza serwisem (proponowali wpłatę na konto). Może mnie ktoś oświecić w jakim celu kupujący chcą omijać allegro??? Przecież za wystawienie przedmiotu płace ja.
Cris Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 na pewno na konto a nie paypal??bo mi się trafiło że chcieli paypal i tak oszukują.
letallec Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 I moze jeszcze chca za pobraniem??? Moze jakas msciwa menda chce Cie naciagnac na koszty... Albo nie ma full konta na allegro.
Kali S4 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 czasami ludzie przeglądają oferty na alle nie posiadając konta i chcą kupić poza. Często tak sprzedaję,
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2012 na konto nie paypal, sprzedałem tak jedno lusterko. Gość mówił że wpłaci mi na konto, zgodziłem się pod warunkiem, że wyśle mu paczkę dopiero gdy kasa będzie na koncie, a że gościu miał konto w tym banku co ja to kasa była za parę minut. Obecnie można kupować na allegro nie mając założonego konta.
bobikos Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 może dlatego poza allegro bo nie chce żeby w komentarzach było widać że kupuje rzeczy do auta, które zaraz będzie sprzedawał? Ale może być też sto innych powodów.
Cris Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 jeśli Ci wpłaca na konto to co Ci to przeszkadza.
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2012 nic mi to nie przeszkadza pytam tylko z ciekawości
marjon Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 jeśli Ci wpłaca na konto to co Ci to przeszkadza. dokladnie, jesli kupuje poza allegro to tylko na własne ryzyko:wink:
Rekomendowane odpowiedzi