crash Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 witam kolegów. może ktoś z was się z tym już spotkał, otóż problem zaczął się parę dni temu podczas jazdy, sporadycznie zaczyna migać kontrolka akumulatora. ładowanie sprawdzone na aku pokazuje 14,5 V bez włączonych urządzeń, a z klimą, światłami oraz radiem 14,3 V chyba w normie? więc w czym może tkwić problem ? proszę o jakieś podpowiedzi.
Bieniek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mialem to samo migala czasami. Po paru dniach zaswiecila sie na dobre. Oddalem alternator do regeneracji i pomoglo. Chociaz od paru dni czasami zamruga na ulamek sekundy. Ladowanie jest.
ciechu20 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 najprawdopodobniej pada dioda w alternatorze.
Wujek141 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Alternator Przerabiałem to rok temu w AKNie
crash Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2012 i co w AKNie z alternatorem było nie tak ??
Wujek141 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Troszkę odgrzewam temat Szczotki i zimne luty puściły. Więc zrobiłem to i działa ~ 650 zł z robocizną. ---------- Post dopisany at 04:52 ---------- Poprzedni post napisany at 04:50 ---------- Bieniek - skoro sporadycznie Ci się zaświeca to lepiej jedź z reklamacją. Po pierwszej rozbiórce też mi się sporadycznie zaświecało dopóki nie zaświeciło się na dobre... Puściły zimne luty.
Rekomendowane odpowiedzi