aleksxvz1 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 jezeli wymieniam nastawnik to musze cos ustawiac, czy odkrecam i wstawiam nowy .pytam bo stary miał w grupie 1 pozycja 3 0.740v a nowy ma 0.600v.czy to napiecie niema znaczenia
daw2 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Wydaje mi się,że trzeba to doregolowac. To dośc duża różnica
banshee Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Na 0,6 auto będzie miało więcej mocy z dołu. Ustaw na 0,72V
lutas Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 To jest parametr położenia czujnika przesuwu, musisz odkręcić śrubkę Torx trzymającą ramię czujnika, poluzować i doregulować. Jest to bardzo precyzyjna regulacja, tzn. lekkie poruszenie powoduje znaczną zmianę. W dziale warsztat jest bdb instrukcja dot. czyszczenia nastawnika, skorzystaj z niej. Koledzy słusznie podpowiadają - wartość 0,600 V to wartość zbyt niska.
songo720 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wczoraj ustawiałem w swoim audi dawke paliwa ale ja posiadam a4 b5 1.9tdi 110km afn. a ustawiałem dlatego ponieważ czasami zaświecała mi się kontrolka od świec żarowych i na wolnych obrotach czuć było drgania maską i lekko całą budą. miałem ustawioną dawkę 2.4mg na wolnych obrotach przestawiłem na 3.4mg i już maska nie drga inie szarpie samochodem podczas przyspieszania
lutas Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 miałem ustawioną dawkę 2.4mg na wolnych obrotach przestawiłem na 3.4mg i już maska nie drga inie szarpie samochodem podczas przyspieszania Ustawienie czujnika przesuwu to jedno, dawka to z kolei drugi parametr. Dawkę ustawia się przesuwając poluzowany nastawnik na pompie (nie na odpalonym silniku !). Potem należy go dokręcić, odpalić i sprawdzić. Jak dalej jest nie tak - powtórka z rozrywki. Im bliżej w stronę przedziału pasażerskiego tym dawka większa (o ile dobrze pamiętam). Dawka w granicach 3.4 jest optymalna.
aleksxvz1 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2012 chciałem ustawic to napiecie 0.72 v po załozeniu dekielka nastawnika i wlonczeniu vaga wychodzi 0.76v czy trzeba regulowac z korekta zeby po załozeniu dekielka było 0.72v.co robic bo jak zdejme dekielek jest 0.72v ? ---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:44 ---------- zamykam temat wszystko jest w innym moim watku przepraszam!
Rekomendowane odpowiedzi