bediks Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Mi jak na blacie pokazywał 80 to na klimatroniku pokazywało 78, jak podniosło się na klimie do 80-81 to na zegarach 90, i ta wyzsza temp miałem na postoju a niższa podczas jady, po wymianie termostatu oto mam 92 na klimatroniku. Obstawiam walniety termostat
kubanczyk90 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Witam, czy poradziliście sobie jakoś w tym temacie bo mam podobny problem. Autko bardzo długo się nagrzewa. Jak spadnie temperatura tak do 5 stopni to po przejechaniu 20 km ledwo 90 na blacie. Czytałem o tym trochę więc postanowiłem wymienić termostat, kupiłem niby oryginalny na allegro gościu sprzedawał. Zmieniłem i to samo na postoju to nie możliwością żeby osiągnął 90 a przy jeździe to musi sporo czasu minąć. Jak są wyższe temperatury na dworze to tak człowiek nie zwracał uwagi bo dosyć szybko 90bwskakuje i trzyma a jak niższe to jak wskoczy na 90 to jak się zatrzymam na parę minut to spada do 80 nawet jak są mrozy to 75. Pomoże ktoś w tym temacie????
przem8 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Trzeba porównać wskazania czujników g62 i g2. Może to nje termostat, a czujnik temp.
kubanczyk90 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Kolego wczoraj wymieniłem czujnik g62 i dalej bez zmian. Mógłbyś podpowiedzieć jak zrobić to porównanie tych czujników i gdzie się znajduje ten czujnik g2???
kubanczyk90 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Opublikowano 10 Stycznia 2023 23 godziny temu, przem8 napisał(a): Trzeba porównać wskazania czujników g62 i g2. Może to nje termostat, a czujnik temp. Kolego wczoraj wymieniłem czujnik g62 i dalej bez zmian. Mógłbyś podpowiedzieć jak zrobić to porównanie tych czujników i gdzie się znajduje ten czujnik g2???
przem8 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Opublikowano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Napisałem, że vcdsem. W grupie silnik i instruments masz wskazania tych czujników. G62 i g2 to jeden zintegrowany czteropinowy czujnik. Jeśli masz zegary jaeger to mogą byc uszkodzone i pokazują głupoty. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez przem8
Rekomendowane odpowiedzi