Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Od czego może drgać kierownica ? szybkie odpowiedzi prosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszytskim mam takie pytanko od czego moze drgac kierownica krotkie ruchy lewo prawo.......i skad pojawia sie wycie ok 80 km wzwyz ? ale to inny tema kolegi ps ile wytrzymuja lozyska z przodu

Opublikowano

wyważenie kół, pokrzywione felgi, luzy na wahaczach, choć przy luzach, były by słyszalne delikatne stuki

Opublikowano

jak Ci wyje to łozysko....u mnie zaczynało wyc od ok 60km/h po rozebraniu łozyska sie rozsypały

najczesciej drgania pojawiaja sie ok 80-120km/h ..i wystarczy wywazyć koła na nowo i jeździć , no chyba, że felga mocno dostała to wtedy prostowanie

wachacze bardziej słychac podczas skrecania , ruszania i zmiany biegów

Opublikowano

Posprawdzaj dokładnie koła , a przede wszystkim opony pod względem ząbkowania , balonów i nierównego zdarcia.

Opublikowano

a co ile sie srednio wymienia lozyska z przodu tzn ile wytrzymuja ?

---------- Post dopisany at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

a i jak te zabkowanie zobaczyc jak to wyglada

Opublikowano

Łożyska pewnie z 200-300tk w zależności też od stylu jazdy. Opony sprawdzisz głaskając ręką po bieżniku w jedną i drugą stronę :wink:

Opublikowano

Dokładnie kładziesz dłoń na całej szerokości bieżnika i jedziesz po obwodzie , ale szczerze mówiąc nie zawsze tak łatwo to stwierdzić. Myślę , że jak podjedziesz do wulkanizatora zrobi Ci oględziny kół dosłownie w cenie dobrego piwka :wink: