MARCIN607 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Siema jechałem wczoraj trasą i zabrakło mi gazu- auto zgasło i nie chciało zapalić- a powinno po skończeniu gazu przełączyć się automatycznie na benzynę. poleciałem dokupiłem PB 5l myślę że może wskaźnik od paliwa źle pokazuje. ale też nic to nie dało- facet zaholował mnie do najbliższego lpg tam dolałem 10 l i auto z wielkim trudem odpaliło ale z manewrowaniem że auto w chwili przekręcenia kluczyka przełączałem na lpg. Problem jest taki że auto na PB nie pracuje. dodam że auto rano normalnie odpaliłem na BP i przez chwilę zanim przeszło na lpg pracowało na benzynie. co się mogło zepsuć zawiesić zapchać itp??
szogun0 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Sprawdź bezpiecznik pompy paliwa. Jeśli jest dobry, to zmierz ciśnienie paliwa, mogła się pompa skończyć.
Buba Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 sprawdz czy pompa pracuje. Niech ktoś przekręci kluczyk a ty wsadz głowe do bagażnika i słuchaj
MARCIN607 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 w bagażniku cisza a bezpiecznik ok- czyli trzeba szukać nowej pompy
Fr0styyy. Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Trzeba była dłużej na rezerwie jeździć..
MARCIN607 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 u mnie nie ma rezerwy never :thumbdown: może ze dwa razy doszło do sytuacji że mi lpg brakło
Łukasz 23 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 A filterek od pb to kiedy się zmieniało co ?????
Łukasz 23 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 to trzeba dokładne sprawdzić pompkę od pb czy działa
MARCIN607 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2012 1. jak sprawdzić ciśnienie paliwa? 2. mógł się filtr zapchać jak na lpg jeżdzę- paliwo jest all time o rezerwie nie ma mowy nawet (filt był wymieniany nie dawno)? wczoraj jeden magik odkręcił jakiś wentylek w układzie i mówił że paliwo je i pompa jakoś tam pracuje. 3. jeszcze myślę czy może być wina kompa od gazu ale byłem wczoraj u szpeców i niby go wykluczyli- tylko że nie da się z lpg na pb przełączyć
Rekomendowane odpowiedzi