Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Blow Off do 1.8 T w serii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem wiem.... byly juz artykuły o zaworkach , nawet konkretnie do 1.8 T ale niestety nic z nich nie wynikało , wiem tylko , ze trudno jest je dobrac do tych silnikow.Moj motor to narazie seria , (sukcesywnie odkladam na programik w VTG :))

Podpowiedzcie , jaki model mam zakupic a zeby nie bylo kichy przy montazu i czy cos da mi taki zaworek przy serii

Opublikowano

Lepiej nazbieraj na program najpierw i jak będzie w VTG to Ci chłopaki doradzą zaworek :wink:

Opublikowano

ja jezdze na BOVie properfekt. Kolega Platinium ma serie i jezdzi na tym juz spory czas. Zarówno ja i on nie mamy żadnych problemów. Fajny bajerek ;D

Opublikowano

jak kupisz taki jak bedzie wypuszczal do atmosfery to poza dzwiekiem do nic sie nie zmieni no moze bedzie palil 0.5-1 litr wiecej ale efekt dzwiekowy warty tego

Opublikowano
  • Autor

Na ta chwile na allegro znalazlo tylko dwie "dmuchawki" tej firmy , a na ich stronie nie moge wejsc na ich namiary , jesli dysponujecie nr telefonu do nich to bardzo bym prosil.

http://moto.allegro.pl/item139847329_blow_off_properfekt_typii_polish_silver_bov_turbo.html

http://moto.allegro.pl/item141999042_dv_blow_off_properfekt_do_sam_turbo.html

Nie wiem czy te sa odpowiednie ???

Opublikowano

my mamy typ I i tylko na jego temat mozemy sie wypowiadac ;) te z allegro sa inne

Opublikowano

sadze ze beda ok bo wkoncu sa od jednego producenta tel 691-922-860 gg.1193971

Opublikowano

Myślę, że jednak producent powinien się wypowiedzieć, ktory będzie najlepszy ;)

Z kontaktem nie będzie problemu bo to dobry człowiek - kupowałem kiedyś od niego MBC :)

Opublikowano
  • Autor

Na poniedzialek zamowilem blow off-a , producent doradzil ten typ 2 , podobno najlepszy ....i najdrozszy:)

Chyba sie wstrzymam z montazem i postaram sie najpierw wgrac program w vtg , czy nie ma roznicy w jakiej kolejnosci to zrobie??? Prosze o rade i pozdrawiam

c'ya

Opublikowano

bez roznicy. Ja się swojego pozbywam wiec jakbys chcial to za 200zl moge oddac. uzywany 2 miesiące

Opublikowano

jest różnica :wink:

jak ma być i bov i czip to trzeba zrobić program pod bova...czaicie??

Opublikowano
bez roznicy. Ja się swojego pozbywam wiec jakbys chcial to za 200zl moge oddac. uzywany 2 miesiące

Już w uszach gwiżdże zbyt głośno ? Czy może jakieś inne efekty uboczne (check) ?

Może być PW ;)

Opublikowano
Już w uszach gwiżdże zbyt głośno ? Czy może jakieś inne efekty uboczne (check) ?
ostatnio mam problemy z autem, wyjmuje wszystko co zbedne. narazie bede jezdzil bez bova

[ Dodano: 15-11-2006, 11:09 ]

jest różnica :wink:

jak ma być i bov i czip to trzeba zrobić program pod bova...czaicie??

ja jeżdzę bez specjalnego programu wiec i tak da rade :D

Opublikowano
  • Autor

Zaworek zamontowany , poszlo gladziutko , fajna sprawa , ciekawy efekt .Martwi mnie jednak fakt ,ze węzyk doprowadzajacy powietrze do zaworku pokryty byl od wewnacz olejem ..... hmmm chyba nie najlepiej co???

co o tym myslicie ??? czyzby turbawka sie konczyla???

przebieg 133 tys

Opublikowano

no niestety chyba zaczyna puszczac, regeneracja albo nowa

Opublikowano
  • Autor
no niestety chyba zaczyna puszczac, regeneracja albo nowa

Jakie koszta ??? Mam juz pare namiarów konkretnych , jutro podzwonie , popytam.

Hugo cos wspominal o 5 stowach za regeneracje i o tysiaczku za nowke sztuke .

Takie ceny ok ale cos mi sie nie wydaje !

Jak wiecie cos o takich firmach to dajcie znac

Opublikowano

to wcale nie musi być turbina do regeneracji a np. zbyt duży poziom oleju :wink:

nie wyciągajcie radykalnych wniosków

Kunio program musi być pod BOVa pisany, to że tobie jeździ auto wcale nie oznacza, że jest mu z bovem dobrze :razz:

Opublikowano
  • Autor
to wcale nie musi być turbina do regeneracji a np. zbyt duży poziom oleju

To fakt , moze byc , tak szczerze to przelalem troszeczke przy ostatniej zmianie.Po przejechaniu 8 tys km musialem dolac nieco ponad pol litra Co do bov-a to zamontowalem bez programu i auto jezdzi jak jezdzilo , jak by mu cos nie pasilo to chyba by " powiedzial" :)

Opublikowano

wcale nie musi nic powiedzieć

a to, że przelałeś było dla mnie oczywiste

YOł:)

Opublikowano

chłopaki proźba z innej beczki..możecie nagrać i wrzucic filmik z jazdy jak sie prezentuje efekt dźwiękowy..lub podesłać linka z czyimś filmikiem z tym zaworkiem..z góry thx :)