freezblock Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Poniżej link do całkiem fajnego fotostory instalacji FMIC DIY: B5 A4 1.8T - FMIC Install Po angielsku
clinque Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Jako ze jestem swiezo po instalacji fmicka z A5 (tego wezszego 6cm) u siebie, moge podrzucic prosta recepte jak to wyrezac i co potrzeba Z lewej strony od turbiny (AWX) mam redukcje turbiny na waz 51mm, dalej silikonowe kolanko 90stopni 30cm, lacznik z nierdzewki 10cm, lacznik silikonowy, kolanko z nierdzewki 90st i redukcje z 57(od icka) na 51mm. Wyglada to tak o (foto robione telefonem stacjonarnym...) Prawa strona od góry ori waż, kolanko z nierdzewki 90st, kolanko silikonowe 90stopni 30cm, kolanko z nierdzewki 90st, redukcja silokonowa z 51 na 57mm. Calosc wyglada tak o Klakson miesci sie normalnie, trzeba troche rezac belke zeby zderzak ladnie wskoczyl na zaczepy z boku, ew mozna pocudowac i dac go troszke wyzej, wtedy mniej rezania belki. Icek trzyma sie u mnie na objemach z gumka (1,5calowe do rur), nawiercone mam rogi zderzaka i wszystko na srubach 8 trzyma sie sztywno. Niestety przez te obejmy nie da sie zalozyc bocznych kratek zderzaka, gdyby zamontowac go inaczej, kratki spokojnie wejda i totalnie nic nie widac. Jak ktos nie ma mozliwosci spawania, polecam
Kowi87 Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Pospawany dolot niedosc że ładniej wyglada, to i tańszy jest w realizacji:wink: tak pozatym proponuje połaczyc ten wątek z już istniejącym http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-fmic-a4-b5-1-9-tdi-afn-1-8t-b6-avj-21809/
fusse Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 czy nie dalo sie umiejscowić go posrodku?tylko tak przekoszony musi byc? na dniach bede wrzucal taki sam fmic z a5.
clinque Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 czy nie dalo sie umiejscowić go posrodku?tylko tak przekoszony musi byc? na dniach bede wrzucal taki sam fmic z a5. Moze na foto tak wyglada, ale fmicek jest idealnie po srodku
Rekomendowane odpowiedzi