Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakładanie FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydatne

Opublikowano

Jako ze jestem swiezo po instalacji fmicka z A5 (tego wezszego 6cm) u siebie, moge podrzucic prosta recepte jak to wyrezac i co potrzeba :wink:

Z lewej strony od turbiny (AWX) mam redukcje turbiny na waz 51mm, dalej silikonowe kolanko 90stopni 30cm, lacznik z nierdzewki 10cm, lacznik silikonowy, kolanko z nierdzewki 90st i redukcje z 57(od icka) na 51mm. Wyglada to tak o (foto robione telefonem stacjonarnym...)

fmic2.jpg

Prawa strona od góry ori waż, kolanko z nierdzewki 90st, kolanko silikonowe 90stopni 30cm, kolanko z nierdzewki 90st, redukcja silokonowa z 51 na 57mm.

fmic3.jpg

Calosc wyglada tak o

fmic.jpg

Klakson miesci sie normalnie, trzeba troche rezac belke zeby zderzak ladnie wskoczyl na zaczepy z boku, ew mozna pocudowac i dac go troszke wyzej, wtedy mniej rezania belki. Icek trzyma sie u mnie na objemach z gumka (1,5calowe do rur), nawiercone mam rogi zderzaka i wszystko na srubach 8 trzyma sie sztywno. Niestety przez te obejmy nie da sie zalozyc bocznych kratek zderzaka, gdyby zamontowac go inaczej, kratki spokojnie wejda i totalnie nic nie widac. Jak ktos nie ma mozliwosci spawania, polecam :decayed:

Opublikowano

Pospawany dolot niedosc że ładniej wyglada, to i tańszy jest w realizacji:wink:

tak pozatym proponuje połaczyc ten wątek z już istniejącym

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-fmic-a4-b5-1-9-tdi-afn-1-8t-b6-avj-21809/

Opublikowano

czy nie dalo sie umiejscowić go posrodku?tylko tak przekoszony musi byc? na dniach bede wrzucal taki sam fmic z a5.

Opublikowano
czy nie dalo sie umiejscowić go posrodku?tylko tak przekoszony musi byc? na dniach bede wrzucal taki sam fmic z a5.

Moze na foto tak wyglada, ale fmicek jest idealnie po srodku :wink: