Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam kilka pytan odnosnie kodowania w przypadku MMI Basic (radyjko Concert):

1) W jaki sposób wykonać reset MMI po kodowaniu ?? (Sposób przedstawiony w 1 poście chyba nie działa w MMI Basic ;/ )

2) Próbowałem uruchomić wizualizacje czujników parkowania na ekranie MMI (posiadam 4 czujniki z tyłu ---fabryczne :) ) i podczas kodowania wywala błąd: "Coding rejected, Error 31: Request out of range" co może być nie tak ???

3) Podobny problem jest przy próbie zmiany logo startowego MMI "Coding rejected, Error 31: Request..... ???

Natomiast inne kodowania poszły pięknie: TPMS, Lap Timer, Test zegarów :) Program VCDS

Za każde sugestie z góry dziękuje :)

Może za słaby kabel jakiego używasz ? ja mam VAG 11.11 i wszystko hula aż miło :)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Posiadam VAG 12.10 Program VCDS

Chyba że mój system MMI tych modów nie może przyjać... A ty jakie masz MMI / radio ??

Opublikowano

Ja akurat posiadam MMI 3G i troche juz tego wgrałem dzieki koledze Gibons :wink:

Opublikowano

I tu może być odpowiedź na mój problem .... MMI w Concercie najprawdopodobniej nie daje takich możliwości.... może to ktoś potwierdzić ???

Opublikowano

Grześ jutro pewnie Ci odpowie co i jak pozdro :hi:

Opublikowano
  • Autor
Mam kilka pytan odnosnie kodowania w przypadku MMI Basic (radyjko Concert):

1) W jaki sposób wykonać reset MMI po kodowaniu ?? (Sposób przedstawiony w 1 poście chyba nie działa w MMI Basic ;/ )

2) Próbowałem uruchomić wizualizacje czujników parkowania na ekranie MMI (posiadam 4 czujniki z tyłu ---fabryczne :) ) i podczas kodowania wywala błąd: "Coding rejected, Error 31: Request out of range" co może być nie tak ???

3) Podobny problem jest przy próbie zmiany logo startowego MMI "Coding rejected, Error 31: Request..... ???

Natomiast inne kodowania poszły pięknie: TPMS, Lap Timer, Test zegarów :) Program VCDS

Za każde sugestie z góry dziękuje :)

1. Nie robi sie RESTARTU W CONCERT/SYMPHONY

2. Trzeba wpisac SECURITY ACCESS 71679

3. brak mozliwosci

Opublikowano

Czyli przed kodowaniem musze ten kod wpisac i bedzie banglac ?

Moglbys mi to tak łopatologicznie wytlumaczyc :-D:-D:-D?

---------- Post dopisany at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:23 ----------

Dziękuje pięknie kolego wrclaguna :) Po wpisaniu kodu security access i ustawieniu wizualizacji w kodowaniu WSZYSTKO pięknie gra :)

I tu pytanie: Czy jeśli wpisałbym ten kod w przypadku ustawiania nowego logo do MMI to mogło by wtedy zadziałać .... Czy lepiej nie ryzykowac ;) ???

Opublikowano

---------- Post dopisany at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:23 ----------

Dziękuje pięknie kolego wrclaguna :) Po wpisaniu kodu security access i ustawieniu wizualizacji w kodowaniu WSZYSTKO pięknie gra :)

I tu pytanie: Czy jeśli wpisałbym ten kod w przypadku ustawiania nowego logo do MMI to mogło by wtedy zadziałać .... Czy lepiej nie ryzykowac ;) ???

Logo MMI możesz łatwo zmienić w "zielonym menu" jeżeli wcześniej je odblokowałeś.

Wciskasz CAR i SETUP i trzymasz kilka sekund, aż pokaże się zielone menu,

Wybierasz DIAG SETTINGS,

Wybierasz HU Codierung

Z menu Standby-bild wybierasz wartość od 0-4 (różne ekrany startowe),

Akceptujesz zamiany Accept changes

Restartuje się MMI i masz nowy ekran

Opublikowano

Logo MMI możesz łatwo zmienić w "zielonym menu" jeżeli wcześniej je odblokowałeś.

Wciskasz CAR i SETUP i trzymasz kilka sekund, aż pokaże się zielone menu,

Wybierasz DIAG SETTINGS,

Wybierasz HU Codierung

Z menu Standby-bild wybierasz wartość od 0-4 (różne ekrany startowe),

Akceptujesz zamiany Accept changes

Restartuje się MMI i masz nowy ekran

Taak, masz rację przy MMI, natomiast jeśli chodzi o concerta (a kolega taki ma) nie zmienisz, niestety

Opublikowano

Aha. Dzięki. Sprawa się rozwiązała :)

Jak narazie aktywowałem: TPMS, Test Zegarów, Lap Timer + temp. oleju, wskaźnik naładowania aku., wizualizacje park assist,

Czy w moim biednym MMI ;) (MMI Basic) da rade coś jeszcze uruchomić ???

Opublikowano

Panowie, mam MMI 3G High i po wejsciu w ukryte zielone menu nie mam opcji Diag settings. Co moze byc nie tak?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
Panowie, mam MMI 3G High i po wejsciu w ukryte zielone menu nie mam opcji Diag settings. Co moze byc nie tak?

Diag settings chyba nie ma w 3G przynajmniej ja tak mam :hi: Masz napewno 3G ?

A co chcesz ustawić ?

Opublikowano

Ja mam pytanko czy można jakoś w mmi za pomocą np. któregoś ukrytego menu sprawdzić jakie jest ładowanie?

Opublikowano

Diag settings chyba nie ma w 3G przynajmniej ja tak mam :hi: Masz napewno 3G ?

A co chcesz ustawić ?

Tak, na bank mam 3G. Sloty na dwie karty SD i dysk twardy. Kurcze teraz zapomnialem po co mi to bylo :P ale ba pierwszej stronie kodowan, sa jakies opcje gdzie wykorzystuje sie to diag settings

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:52 ----------

Da radę zmienić logo powitalne na MMI?:wink:

Opublikowano

a czy u was wyświetla się s-line?

u mnie RS i S modele są dostępne ale brak s-line :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
a czy u was wyświetla się s-line?

u mnie RS i S modele są dostępne ale brak s-line :eusathink:

"S-line" (the normal "MMI" splash screen) :wink:

Opublikowano

myślałem że jest jakaś inna nakładka - not normal :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Mamy piec rodzaji :

unknown" (the normal "MMI" splash screen)

"standard" (the normal "MMI" splash screen)

"S-line" (the normal "MMI" splash screen)

"S-model" ("S4" splash screen)

"RS-Model" ("RS" splash screen)

Opublikowano

Przejżałem kilka stron zaaagranicznych odnosnie kodowania iiii.....

1) Według stemei.de .VCDS Codierungen .Codierungsservice .Webdesign - Stefan Meier - MMI Basic Startlogo - VCDS Codierungen, Webdesign w systemie Concert da się zmienić ekran powitalny, natomiast gdy próbowałem u siebie to ni hu hu. Czy aby występowały wersje MMI Basic w których dało sie to zrobic ???

2) Jeśli posiadam jedną z biedniejszych wersji B8 (alle powoli doposażam :D :D :D) to czy uaktywnienie stemei.de .VCDS Codierungen .Codierungsservice .Webdesign - Stefan Meier - DriveSelect - VCDS Codierungen, Webdesign da coś ciekawego ;) ???