Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam u siebie tak:2AI5NAr.jpgzZPPB9X.jpg

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

i wszystko jasne masz MMI 3G Low

nie wejdziesz w Head Control 07 bo go tam nie ma :wink:

masz 2 moduły 5F i radio 56

Opublikowano

Kurffaaa skomplikowane to jakos w tych B8. Gdzie mogę poczytać dokładne roznice w tych nawigacjach i jakie sa plusy posiadania 3g low w porównaniu do 2g?

Opublikowano
Kurffaaa skomplikowane to jakos w tych B8. Gdzie mogę poczytać dokładne roznice w tych nawigacjach i jakie sa plusy posiadania 3g low w porównaniu do 2g?

miłej lektury: http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/radia-nawigacje-audi-2021/

Opublikowano

Tak jak piszesz....

Czasem to czego szukamy różni się jednym szzcególikiem... - tu chodzilo o joystick w joysticku :) - 3G High

Opublikowano

ja poznaje inaczej - bo osobiście widziałem 3G high z HDD bez joya na panelu...

ekran w 3G high o 0.5' większy czyli 7' i ma lepszą grafikę :wink:

a najlepiej można poznać po pierwszej literce w menu przy wersji systemu:

jak jest "B" -basic, a jak jest "H" - high

Opublikowano

A jak zakodować lub ustawić na concercie aby świeciły się LEDy przy włączniku na pozycji auto. Mam czujnik zmierzchu ale jak jest jasno gasi calkiem lampy :(

Sprawdź czy masz włączone w ustawieniach.

W concercie mam Exterior lighting:

-ustawianie czasu coming home

- leaving home ->on lub off

- auto headlights -> early - med. - late

- day time run. lights ->on off jak dam on to świeca odrazu po właczeniu stacyjki a bardziej mi chodziło żeby odpalały się po wlaczeniu silnika i pozycji auto na przełączniku ;/

Opublikowano

Dziwne życzenia:wink:

Jak są włączone, to świecą zawsze.

Opublikowano

czy ktoś kodował wentylację przy klimie jednostrefowej?

u mnie jak ustawię w 08: Auto HVAC bajt 1 bit 3 z 0 na 1 to wywala błąd i nie pokazuje się menu do ustawiania wentylacji

błąd:

01207 - Control Module for Auxiliary Heater (J364)

004 - No Signal/Communication

Freeze Frame:

Fault Status: 01100100

Fault Priority: 6

Fault Frequency: 1

Reset counter: 122

Opublikowano

u mnie jak ustawię w 08: Auto HVAC bajt 1 bit 3 z 0 na 1 to wywala błąd i nie pokazuje się menu do ustawiania wentylacji

błąd:

Freeze Frame:

Ten błąd będzie zawsze, bo nie masz webasto.

Opublikowano

a dlaczego nie mam menu do wentylacji tak jak to jest na zdjeciach do manuala? wszystko robie zgodnie z opisem? norma?

Opublikowano
Dziwne życzenia:wink:

Jak są włączone, to świecą zawsze.

No tak zgadza się ale czy nie mogą się zaświecać po odpaleniu silnika a nie od razu po przekręceniu stacyjki.

Opublikowano

Grzegorz, o ile się nie mylę światła do jazdy dziennej muszą się zapalać przed uruchomieniem/rozruchem silnika po przekręceniu stacyjki...

tak mamy skonstruowane polskie prawo :wink:

Opublikowano
Grzegorz, o ile się nie mylę światła do jazdy dziennej muszą się zapalać przed uruchomieniem/rozruchem silnika po przekręceniu stacyjki...

tak mamy skonstruowane polskie prawo :wink:

Ok rozumiem

Opublikowano

Mam dziwny problem albo ze mna cos nie tak. Szukam dzisiaj średniego spalania a na kompie znalazłem tylko km/l. Czyli jak mi się wydaje komp pokazuje ile zrobie km na jednym litrze? mogę to zamienic na normalne srednie spalanie? jak tak to gdzie? Sorrki , ze w ciągu pisze ale na komórce działam...

Opublikowano

Panowie, pytanko. Auto wróciło z ASO po próbie kradzieży i jak to bywa po ASO trzeba od nowa kupę rzeczy kodować... Chodzi mi o składane lusterka. Składanie działa, w MENU jest, z przełącznika działa, ale wariuje mi po włączeniu opcji składania komfortowego, przy otwieraniu/zamykaniu drzwi. Nie składają się, natomiast wykonują cykl złożenia/rozłożenia po włożeniu kluczyka do stacyjki. Wie ktoś o co chodzi??

Opublikowano

A probowaliscie kodowac ten dodatkowy bit co oodobno ma usuwac error w 2g?

Dodatkowo mi wyrzuca tez error ze mam zly soft version... mimo ze wentylacja dziala....

błąd:

Freeze Frame:

Ten błąd będzie zawsze, bo nie masz webasto.

Opublikowano
  • Autor
Witam

Potrzebuje pomocy. Posiadam Audi A4 B8 z czerwonym wyświetlaczem i gdy wciskam Car oraz Setup to wyskakuje komunikat "There are no further vehicle settings available" czy istnieje możliwość odblokowania tego komunikatu

W pierwszym poscie masz opis odblokowania MENU .

Opublikowano

Pany , jest dziwna sprawa... mam qq1 wiec zakodowalem sobie w 2gplus, kontrole background\ambient lights. No i krece i swiatelka mneij lub mocniej swieca, ale... siedze wieczirem w aucie , ustawiam na srodek jasnosc, wlaczam wylaczam auto i jest ok, pamieta wartosc. Jezdze potem caly dzien bez zagladania do tej opcji i nastepnej nocy wchodze w to i mam ustawione na maxa... i tak dwa dni testowalem... ustawiene sie z jakiegos powoduje resetuje i przestawia na maxa... to norma czy jis blad ??

---------- Post dopisany at 22:42 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

Lepiej... ustawione na pol, wylaczam auto, 20min, wchodze i odpalam i widze ze swiatla swieca na pol, ale jak wchodze do opcji w mmi, domyslnie ustawia sie na maxa i rozjasnia od razu swtla.

Opublikowano

Panowie,jest mozliwosc zakodowania hamulca postojowego zeby w momencie wylaczenia silnika sam sie aktywowal?