Opublikowano 16 Listopada 201411 l Co do START/STOP http://www.motor-talk.de/forum/start-stop-automatik-automatisch-deaktivieren-t4137759.html?page=5 Orientuje się ktoś gdzie takie cudo można kupić? i jak to podpiąć
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Jak zrobić restart MMI sypthony? Dodam że jak wejdę w 56 radio i adaptacje to nie mam kanału 111,nie ma nic pod nim zapisane.
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Autor Jak zrobić restart MMI sypthony? Dodam że jak wejdę w 56 radio i adaptacje to nie mam kanału 111,nie ma nic pod nim zapisane. SYMPHONY : Tu RESTARTU żadnego nie ma .
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Zrób tak, wyłącz radio raz przyciskając pokrętło głośności, a potem wciśnij je i przytrzymaj. Radio się włączy a po jakichś trzech sekundach zrestartuje.
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Zrobiłem, uruchomiło się ponownie i nic. Wprowadziłem sobie język polski i pomiar aku kodowanie vcds zapisał a na radiu po staremu moze z vcds reset pomoże tylko nie mam go pod kanałem 111 ale coś pod 22 jest i brzmi jak reset Edytowane 22 Listopada 201411 l przez Qoral
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Zrobiłem, uruchomiło się ponownie i nic. Wprowadziłem sobie język polski i pomiar aku kodowanie vcds zapisał a na radiu po staremu moze z vcds reset pomoże tylko nie mam go pod kanałem 111 ale coś pod 22 jest i brzmi jak reset Wprowadziłeś sobie język polski?
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Zrobiłem, uruchomiło się ponownie i nic. Wprowadziłem sobie język polski i pomiar aku kodowanie vcds zapisał a na radiu po staremu moze z vcds reset pomoże tylko nie mam go pod kanałem 111 ale coś pod 22 jest i brzmi jak reset Wprowadziłeś sobie język polski? W kanale 56 radio nie pamiętam pod którym bitem jest język do wyboru, jutro podam szczegóły jak tylko się podepne pod komp
Opublikowano 22 Listopada 201411 l Obawiam się, że Twój pomysł na spolszczenie menu w ten sposób, nie wypali. Tak prosto się nie da.
Opublikowano 23 Listopada 201411 l Obawiam się, że Twój pomysł na spolszczenie menu w ten sposób, nie wypali. Tak prosto się nie da. To ciekawie co ustawiłem na polski, zaraz jakąś chwile sprawdzę
Opublikowano 23 Listopada 201411 l Obawiam się, że Twój pomysł na spolszczenie menu w ten sposób, nie wypali. Tak prosto się nie da. To ciekawie co ustawiłem na polski, zaraz jakąś chwile sprawdzę Opcja jest ale tego kodowania nie przyjmuje
Opublikowano 23 Listopada 201411 l Obawiam się, że Twój pomysł na spolszczenie menu w ten sposób, nie wypali. Tak prosto się nie da.To ciekawie co ustawiłem na polski, zaraz jakąś chwile sprawdzę Opcja jest ale tego kodowania nie przyjmuje Bez sensu trochę co.. A powiedzcie mi jeżeli chce zmienić logo w menu startowym i w danym bicie nie mam dostępnych żadnych bajtów ale mam powyżej cyferki 0000000 czy po dodaniu odpowiedniej wartości można to zakodowac w ten sposób? Obawiam się, że Twój pomysł na spolszczenie menu w ten sposób, nie wypali. Tak prosto się nie da.To ciekawie co ustawiłem na polski, zaraz jakąś chwile sprawdzę Opcja jest ale tego kodowania nie przyjmuje Bez sensu trochę co.. A powiedzcie mi jeżeli chce zmienić logo w menu startowym i w danym bicie nie mam dostępnych żadnych bajtów ale mam powyżej cyferki 0000000 czy po dodaniu odpowiedniej wartości można to zakodowac w ten sposób? Działa sprawdziłem, po dodaniu 11 na końcu daje wynik logo SMam kilka problemów 1.z zakodowaniem wizualizacji parkowania, wchodząc w 10,wyskakuje mi ze kontroler nie odpowiada. A czujniki na tył mam.. Pikaja podczas parkowania tyłem. 2. Chciałbym włączyć sygnał niezapiętych pasów, kontrolke włączyłem, dodałem 4 do adaptacji.. I zostało włączyć w 46 jak pisał któryś z użytkowników podajrze w 46 bit 2 czy 3. I tutaj mam błąd Coding rejected, Error 31. Po wpisaniu Access i kodu dalej to samo. Sygnału niema, kontrolka się świeci. Alarm jest bo jak zapala światła a niezamkne drzwi to pika. 3. Chciałbym wyłączyć Led przy włączeniu kierukowaskAzu,nie mogę znaleźć tego kodowania. 4. Zastanawia mnie co to jest opcja leaving home Edytowane 23 Listopada 201411 l przez Qoral
Opublikowano 23 Listopada 201411 l 4. Zastanawia mnie co to jest opcja leaving home Wieczorem po otworzeniu lub zamknięciu auta świecą się przez jakiś czas halogeny (lub xenon w zależności od ustawienia) oraz światła postojowe z tyłu i podświetlenie tablicy. Edytowane 23 Listopada 201411 l przez andynl
Opublikowano 25 Listopada 201411 l Witam, na forum znalazłem jak można wyłączyć Start/Stop przez Vcds. Wyłaczanie systemu START/STOP : UWAGA !!! W tej chwili dostepne dla silnika 2.0 TFSI !!!01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 6 09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 Na niemieckiej stronie znalazłem dokładnie taki sam opis. Domyślam się że w TDI nie ma możliwości wyłączenia tego systemu ???? Mi to naprawdę nie potrzebne a dużo jeżdżę i już mam dość za każdym razem wyłączać ten system guzikiem. Może ktoś się orientuję czy jest możliwość pozbycia się tego gadżetu
Opublikowano 25 Listopada 201411 l Autor Mi to naprawdę nie potrzebne a dużo jeżdżę i już mam dość za każdym razem wyłączać ten system guzikiem. Może ktoś się orientuję czy jest możliwość pozbycia się tego gadżetu http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/page-42?p=4232109#entry4232109
Opublikowano 25 Listopada 201411 l udało mi się też znaleźć tego pająka do ominięcia start stop tylko gdzie go właśnie dostać i jak to samemu zamontować żeby działało. Szkoda że nie można tego wyłączyć w sterowniku To co kiedyś mi się udało znaleźć: http://www.nicomania.de/en/auto/start-stop-automatik-deaktivieren/ Edytowane 25 Listopada 201411 l przez wesoly_
Opublikowano 25 Listopada 201411 l Witam Panowie, Czy jest możliwość zakodowania tylnych świateł led, aby podczas hamowania awaryjnego migaly one na zmianę (coś jak w safety car w F1)? Coś zaslyszalem, ale nie wiem, czy da radę coś takiego zrobić ;-) Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4
Opublikowano 25 Listopada 201411 l Autor Jakby cos było wiadomo to info by było na Forach Niemieckich itd.
Opublikowano 25 Listopada 201411 l Masz rację Grzesiu ;-) Wydawało mi się, ze ktoś na troooopie o tym pisał, ale to może tylko moja wyobraźnia :-P Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4
Opublikowano 30 Listopada 201411 l Szkoda że nie można tego wyłączyć w sterowniku Spróbuj wykodować to ze sterownika, bo parę osób pisało na forum że nawet z TDI udało im się wyłączyć SS, chociaż większość poległa. Kodowanie takie samo jak w TSI.