Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

chyba powyżej 15km/godz. sie podnosi

posted from my mobile

lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu :decayed: jest trochę niżej

ten model tak ma :decayed::decayed::decayed:

Edytowane przez skotmen

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone?

posted from my mobile

lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu :decayed: jest trochę niżej

No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji.

Opublikowano

posted from my mobile

No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji.

no nie wiem

po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry

ale może u Ciebie chodzi to jak powinno

dużo to osób zauważyło :wink:

Opublikowano

posted from my mobile

no nie wiem

po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry

ale może u Ciebie chodzi to jak powinno

dużo to osób zauważyło :wink:

Hmm aż sprawdzę. Mam siedzenia i lusterka z pamięcią i może mi się koryguje ta różnica przy zmianie kierowcy (żona) ale teraz przez tydzień będę tylko ja jeździł to poobserwuję czy faktycznie jest jak mówisz.

Opublikowano

może z pamięcią to dział jak powinno

Sprawdź z ciekawości

Opublikowano
  • Autor

Auto to Audi A5.

Niestety nie ma takiej opcji abym wrócił do "kolegi".

W każdym bądź razie idzie to gdzieś przez długie kodowanie. Znalazłem kilka wzmianek o tym ale niestety nigdzie nie piszę co i jak, który bit zmienić i na jaką wartość.

To masz problem :wink: to musi zrobic ktos ogarniety

a bez scana adaptacji sterownika ani rusz

Opublikowano

Panowie szybkie pytanko

gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ?

Zamykanie działa, otwieranie nie

W b8 w mmi to ustawisz.

Witam.

Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ?

U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie.

Będę wdzięczny za pomoc.

Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t

Edytowane przez ArkadiuS

Opublikowano

Sprawdź z ciekawości

Tak wlasnie jest.

Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie.

Opublikowano

Panowie szybkie pytanko

W b8 w mmi to ustawisz.

Witam.

Będę wdzięczny za pomoc.

Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t
wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien??

Edytowane przez skulcz

Opublikowano

Sprawdź z ciekawości

Tak wlasnie jest.

Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie.

Ja nie mam w swojej Q5 opcji pamieci i lusterko zawsze wraca do pierwotnego polozenia,ktore sobie ustawilem. :)

Moze to zalezy od modelu i roku produkcji auta? ;)

Opublikowano

Panowie szybkie pytanko

W b8 w mmi to ustawisz.

Witam.

Będę wdzięczny za pomoc.

wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien??
jest, sam ostatnio ustawialem sobie. Jak nikt nie napisze to odezwij sie w czwartek, wtedy bede przy aucie i sprawdze dokladna sciezke :)

Edytowane przez ArkadiuS

Opublikowano

Car > Windows > Convenience Open

maxresdefault.jpg

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!

Opublikowano

Sławek, a Ty masz to zakodowane ?

nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1

Opublikowano

nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1

. Sprawdzę po powrocie do domu. I dam znak po 16.
Opublikowano

Car > Windows > Convenience Open

maxresdefault.jpg

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

No dokładnie jak opisales :)
Opublikowano

brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć .
Opublikowano

brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć .

wbij się jeszcze raz w komfort, tylko teraz adaptacje, kanał 61 i dodaj 1

Opublikowano

Dodałem 1 i nic.

Opublikowano

dopisz może jeszcze w drugim kanale od zamykania, nie pamiętam czy to był 60 czy 62, będziesz miał w podpowiedziach

dla wszystkiego spisz stare kodowanie i przelicz na nowo może masz coś dodane co miesza