Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

C) Ubiegając pytania daję odpowiedź:

AUTOMATYCZNE ZAMYKANIE OKIEN GDY PADA DESZCZ ? w Audi tego nie ma , tylko VW

Idzie to zrobić ale samym komputerem z interfejsem tego nie zrobisz

ciekawe...

Dotąd jedynie w VW dało się to zakodować. Podzielisz się? ;)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Czy da się to zrobić z zielonego menu tak żeby to sobie załączyć na jesień i wyłączyć latem bez podłączania kompa :-) ?

21. TYLNE ŚWIATŁA WŁĄCZONE PRZY WŁĄCZONYCH PRZEDNICH DZIENNYCH.

Daytime Running Lights via tail Light - ACTIVE

BYTE 2 BIT 7

Opublikowano

Poza dziwnymi przypadkami zmian regulacji prawnych w Polsce, takie użytkowanie DRL jest sprzeczne z kodeksem drogowym.

Opublikowano

Poza dziwnymi przypadkami zmian regulacji prawnych w Polsce, takie użytkowanie DRL jest sprzeczne z kodeksem drogowym.

Wrzuc paragraf na to o czym piszesz. Raczej mozna jezdzic caly rok na swiatlach takze tylnych nie tylko w trybie DRL... to w niczym nie przeszkadza nikomu :)

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Ciekawe bo też myślałem żeby to uruchomić :))

Opublikowano

Przecież 99% aut w Polsce ma właczone przednie i tylne światła.Nie rozumiem jaki niby zakaz :decayed:

Opublikowano

Dz.U. 2015 poz. 305

1) powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika,45) 2) powinny wyłączać się automatycznie po włączeniu przednich świateł mijania, drogowych lub przeciwmgłowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy światła te wykorzystywane są do wysyłania przerywanych sygnałów świetlnych w krótkich odstępach czasu, 3) przednie, boczne (jeżeli występują) i tylne światła pozycyjne, światła obrysowe (jeżeli występują) oraz oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej nie włączają się jeżeli włączone są światła do jazdy dziennej4 )

Dotyczy to pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 r.

Edytowane przez komoornik

Opublikowano

czy ktoś ma jakieś sugestie odnośnie punktów od A do E w moim wcześniejszym poście ? :)

Dodam, że punkt 7 NIE DZIAŁA, nie wiem dlaczego,hamuje nawet z 80 km/h i nie mrugają stopy ani kierunki.

Edytowane przez cooler100

Opublikowano

musisz naprawdę dobrze przypier@@$ć hamulcem żeby zadziałało ;) nie ty pierwszy o to pytasz;) Moim zdaniem troche za późno się to włącza, ale jednak się włącza.

Opublikowano

Dziala jak hamujac myslsiz ze przywalisz... wtedy sie wlaczy :)

Opublikowano

no i dokladnie tak powinno byc

Opublikowano

dzięki za info

myślę ,że dawałem ostro po hamulcach, ale moze trzeba mocniej :)

a co odnośnie skali głośnośći radia na wyświetlaczu ? ktos coś ? Punkt D z poprzedniego mojego postu

i jeszcze punkt A o zmianie standardowej głośności radia po jego włączeniu, czyli słuchalismy cicho a nastepnym razem radio włącza sie z ustawioną fabrycznie głośnocią, mimo zmiany jak w punkcie 14 poprzedniego postu nie ulega to zmianie. ktos wie jak to zmienić ?

Opublikowano
  • Autor

a co odnośnie skali głośnośći radia na wyświetlaczu ?

Skala wystepuje tylko w POLIFT MMI 3G+

Opublikowano

Dz.U. 2015 poz. 305

1) powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika,45) 2) powinny wyłączać się automatycznie po włączeniu przednich świateł mijania, drogowych lub przeciwmgłowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy światła te wykorzystywane są do wysyłania przerywanych sygnałów świetlnych w krótkich odstępach czasu, 3) przednie, boczne (jeżeli występują) i tylne światła pozycyjne, światła obrysowe (jeżeli występują) oraz oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej nie włączają się jeżeli włączone są światła do jazdy dziennej4 )

no właśnie,jak to jest? mój wyjechał z salonu z zawsze włączonymi tylnymi ledami, a nie spotykam takich na ulicy po za volvo i dziś mercedesa A klasse...

posted from my mobile

Opublikowano

Dz.U. 2015 poz. 305

i chyba jeszcze od któregos roku się skończyło rejestracji albo miało skończyć...?

czy ktoś ma jakieś sugestie odnośnie punktów od A do E w moim wcześniejszym poście ? :)

Dodam, że punkt 7 NIE DZIAŁA, nie wiem dlaczego,hamuje nawet z 80 km/h i nie mrugają stopy ani kierunki.

tak jak chłopaki mówią u mnie nie działało do czasu jak raz mi wyjechał koles prosto pod koła..... ojj działa :D :D :D

Opublikowano

a po czym (ze srodka samochodu) poznajecie ze dziala?

Opublikowano

a po czym (ze srodka samochodu) poznajecie ze dziala?

no przeciez awaryjne sie włączaja...

Opublikowano

Ok. Widziałem to w insignii i wydawało mi się ze migaly tylko stopy

Opublikowano

Próbowałem ostatnio uruchomić LAP TIME + TEMP. OLEJU

17-Instruments ---> Coding 07 ---> Long Codng Helper ---> BYTE 1 Bit 3 zmiana z 0 na 1

Kodowanie przyjęte, a jednak nie pokazuje na fis. Czy ktoś pomoże ?

Opublikowano

Próbowałem ostatnio uruchomić LAP TIME + TEMP. OLEJU

17-Instruments ---> Coding 07 ---> Long Codng Helper ---> BYTE 1 Bit 3 zmiana z 0 na 1

Kodowanie przyjęte, a jednak nie pokazuje na fis. Czy ktoś pomoże ?

a manetką zmieniałeś opcje ?