Opublikowano 9 Grudnia 201213 l panowie potrzebuje zmienic w swoim angliku srednie spalanie z gal/mil na litr/km. ktos podpowie nie chce nigdzie grzebac zeby szkody nie narobic :-) Zmieniasz to w 17 Instruments ---> Long Coding Helper reszte masz w podpowiedziach . panowie potrzebuje zmienic w swoim angliku srednie spalanie z gal/mil na litr/km. ktos podpowie nie chce nigdzie grzebac zeby szkody nie narobic :-) wystarczy w MMI ustawisz z poziomu MMI wybralem juz dawno jednostke litr i km , kodowanie zaakceptowane ale alj w komputerze g/mil jest !!!
Opublikowano 24 Stycznia 201313 l Witaj ciasnyWiesiek !! udało Ci sie zamienic te cholerne golony na litry ? mam ten sam problem jak zmieniema kodowanie pokazje mi ze zaakceptowane a żadnej zmiany na liczniku nie widać korzystam z Vag-com-Professional PL -wywaliłem za kabel 650zl i nawet tego nie potrafi zrobić grrrrrr :-)
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Zrestartujcie MMI. Albo inaczej, reset ustawień do default. Oczywiście po kodowaniu.
Opublikowano 25 Stycznia 201313 l Superr!!! restart Mmi zadziałał !!! nareszcie jestem szcześliwy :-D wielkie dzieki Hohe !!!
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Aktywacją beep poprzez sygnał z syreny alarmu (jak posiadamy fabryczny ) 46-Moduł Komfortu --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 63 ---> jeśli wartośc jest 3 co to znaczy jeśli jest wartość 3 ? u mnie jest kodowanie 40.
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Autor Masz cos w podpowiedziach w tym kanale ? Jak nie , to spróbuj dodac 4 do istniejacej wartosci .
Opublikowano 2 Lutego 201313 l Pozmieniałem co się dało u siebie ale jak chciałem ustawić "Awaryjne tylne światła STOP oraz kierunkowskazy" to ta opcja nie zadziałała... to jest tylko do Avanta jak w filmiku czy do sedana też powinna zadziałać?
Opublikowano 11 Lutego 201313 l Autor Powinno działac jaki masz kabelek ? moze nie masz podpowiedzi .
Opublikowano 11 Lutego 201313 l Powinno działac jaki masz kabelek ? moze nie masz podpowiedzi . Kabelek mam od kolegi tu z forum. Jest jakaś minimalna prędkość żeby to przetestować? A może za słabe hamowanie było?
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Panowie tak na chlopski rozum jak moge sprawdzic czy mam w mmi 3g wskaznik naladowania akumulatora ,cisnienia opon, podswietlenie nig itd ,czy trzeba odblokowac najpierw ukryte menu ? Bo w tej chwili nie mam takich opcji..
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Gracjan, za dużo pytań zadajesz:wink: "A na oko to chłop w szpitalu umarł" Musisz przeczytać ten wątek od poczatku i sprawdzić dokładnie podzespoły i sterowniki które masz. Zielone menu jest tylko częścią procedur, które trzeba wykonać, aby poszczególne elementy włączyć. Jak je masz! Jak dużo będziesz sie bawił i przedstawiał, a zwłaszcza w bootloader to mmi pójdzie na śmietnik...
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Autor Pierwsze podepnij kompa i odblokuj UKRYTE MENU Ukryte MENU w MMI 3G 5F-Inf.Elektr.--->ADAPTACJA 10---> Channel 6 zmiana z 0 na 1
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Gracjan, do czujnika ciśnienia opon - jaki masz pompę ABS - kod 3 literki? jaki masz sterownik centralnej elektryki (ostatnia literka)? Akumulator zrobisz
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Dzieki koledzy poczytam watek ,sprawdze pompe, a sterownik centr. Elektryki gdzie mam szukac ? Jestem swiezy Pozdrawiam
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Jak nie podlaczales jeszcze kabelka to zielone menu masz zablokowane, Wrc napisał Ci jak je odblokować. Pompę kod masz na wlepie w książce serwisowej (jeden z kodów), Vcds pokaże Ci np: nr CE lub masz go w logach, jak juz jakieś robiłeś. Możesz tez odkręcić zasłonę pod kierownicę, zdjąć moduły i odczytać z nalepki. Jak będziesz podłaczał sam i to pierwszy raz to uważaj aby nic nie wcisnąć na czym sie nie zasz, zapisuj wszystkie zmiany kodowania jakie robiłeś aby w razie czego powrócić do ustawień przed zamiana bitów.
Opublikowano 19 Lutego 201313 l Dzieki ,no wlasnie jeszcze nic nie grzebalem ,zobaczymy A jak z tym miernikiem aku ?